HjemOpskrifterGrydebrød med grønkål og hasselnødder

Grydebrød med grønkål og hasselnødder

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 50 g sigtet ølandshvede
  • 5 dl vand
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 450 g hvedemel
  • 50 g snittet grønkål
  • 60 g ristede hasselnødder
  • 14 g groft salt
  • 4 g gær

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Dag 1 Opløs gæren i lunkent vand.

  • 2.
    Tilsæt mel og salt og rør det grundigt sammen i cirka 8 minutter.

  • 3.
    Der må ikke være nogen tørre klumper i dejen.

  • 4.
    Tildæk skålen med film og stil den ved stuetemperatur i 10-12 timer.

  • 5.
    Dag 2 Rist hasselnødder uden hinder på panden, til de er let gyldne og lad dem herefter afkøle.

  • 6.
    Skyl grønkålen og snit den groft.

  • 7.
    Tilsæt nødder og grønkål til den hævede dej, vend kort rundt og hæld dejen ud på et melet bord, og fold den ind over sig selv af nogle omgange.

  • 8.
    Kom dejen i en rund skål smurt med olie.

  • 9.
    Lad brødet hæve i 60 minutter ved stuetemperatur.

  • 10.
    Tænd ovnen på højst mulig varme – gerne 240-250°c og stil en støbejernsgryde ind.

  • 11.
    Tag den ud, når den er brandvarm og hæld den færdighævede dej forsigtigt i.

  • 12.
    Læg låg på og bag brødet ved 240°c i cirka 20 minutter.

  • 13.
    Tag låget af og bag i yderlige 15 minutter.

  • 14.
    Vend til sidst brødet ud på en rist og lad det hvile i minimum 60 minutter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9648 kj / 2306 kcal
Næringsindhold pr. 100g
819 kj / 196 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.2 g
Protein: 11.6 %5.6 g
Kulhydrat: 69.6 %33.5 g
Fedt: 18.8 %4.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;