Grydebrød med grønkål og hasselnødder

fork and spoon
Brød og kager
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

5 dl vand
50 g sigtet Ølandshvedemel
50 g fuldkorns-hvedemel
450 g hvedemel
50 g snittet grønkål
60 g ristede hasselnødder
14 g salt
4 g gær

Sådan gør du

Dag 1
Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt mel og salt og rør det grundigt sammen i cirka 8 minutter. Der må ikke være nogen tørre klumper i dejen. Tildæk skålen med film og stil den ved stuetemperatur i 10-12 timer.

Dag 2
Rist hasselnødder uden hinder på panden, til de er let gyldne og lad dem herefter afkøle. Skyl grønkålen og snit den groft. Tilsæt nødder og grønkål til den hævede dej, vend kort rundt og hæld dejen ud på et melet bord, og fold den ind over sig selv af nogle omgange. Kom dejen i en rund skål smurt med olie. Lad brødet hæve i 60 minutter ved stuetemperatur.
Tænd ovnen på højst mulig varme – gerne 240-250°c og stil en støbejernsgryde ind. Tag den ud, når den er brandvarm og hæld den færdighævede dej forsigtigt i. Læg låg på og bag brødet ved 240°c i cirka 20 minutter. Tag låget af og bag i yderlige 15 minutter. Vend til sidst brødet ud på en rist og lad det hvile i minimum 60 minutter.

Energi pr. 100 g:
827 kJ (197 kcal)

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,5 g
Kulhydrat: 37,7 g
Fedt: 3,4 g