HjemOpskrifterGrønne wraps med sprøde falafler og cremet fetadressing

Grønne wraps med sprøde falafler og cremet fetadressing

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • purløg eller toppene af forårsløg
  • 4 spidskål blade
Fetadressing
  • 150 g feta
  • 2 dl økologisk creme fraiche 9%
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • salt
  • sort peber
Quinoasalat
  • 1 rød peberfrugt
  • 0.5 agurk
  • 2 forårsløg
  • rød chilipeber (bestem selv mængden)
  • 2 dl kogt quinoa
  • 120 g ekstrafine ærter
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber
Falafler
  • 400 g tørrede kikærter (sat i blød i 12 timer)
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl frisk koriander
  • 2 spsk stødt spidskommen
  • 2 salt
  • 2 dl revne kartofler
  • 2 æg
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 6 spsk rasp
  • 1 l olie til stegning
Pynt
  • 2 friske myntekviste
  • 2 spsk sesamfrø
  • chilipulver

Sådan gør du

  • 1.
    Start med fetadressingen: Blend alle ingredienserne, til dressingen er glat og cremet.

  • 2.
    Smag til med salt og peber, og sæt dressingen på køl.

  • 3.
    Skær rød peber og agurker i tern.

  • 4.
    Snit forårsløg og chili fint.

  • 5.
    Vend alle ingredienserne nænsomt sammen i en skål, og smag til med salt og peber.

  • 6.
    Sigt vandet fra kikærterne og hak løg.

  • 7.
    Kom begge dele i en blender eller foodprocessor sammen med hvidløg, koriander, spidskommen, salt, kartofler, æg, citronsaft og rasp.

  • 8.
    Blend det hele sammen til en jævn fars.

  • 9.
    Varm olien op til 175C i en gryde.

  • 10.
    Form falaflerne runde med en spiseske, og steg dem gyldne og sprøde i olien.

  • 11.
    Lad falaflerne dryppe af på køkkenrulle.

  • 12.
    Kom et par skefulde quinoasalat og to-tre lune falafler i hvert kålblad.

  • 13.
    Top med fetadressing, og rul bladet sammen som en forårsrulle.

  • 14.
    Bind evt. rullerne sammen med purløg eller toppene af et forårsløg.

  • 15.
    Læg rullerne på et passende fad og drys med sesamfrø, friske mynteblade og evt. lidt chilipulver.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
45372 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
788 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.4 g
Protein: 5.1 %2.4 g
Kulhydrat: 13.5 %6.2 g
Fedt: 81.4 %17.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;