4 personer
700 g okseculotte
0,5 tsk salt
0,5 tsk friskkværnet sort peber
Kold bearnaisecreme:
1 skalotteløg
1,5 dl creme fraiche
3 spsk flydende estragon
2 tsk dijonsennep
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk citronsaft
0,5 tsk salt
0,5 tsk friskkværnet sort peber
Grøntsager:
0,5 stk blomkål
1 stk zucchini
2 spsk olivenolie
0,5 dl ristede mandler
1 stk rabarber
1 håndfuld rosmarin
Start med den kolde bearnaisecreme: Snit skalotteløg fint og bland det sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Tænd grillen. Rids fedtet på culotten, og drys med salt og friskkværnet sort peber. Læg culotten på en varm grill i ca. 20-30 minutter. Når okseculotten har en kernetemperatur på ca. 57°C, er den klar. Lad den hvile i ca. 10-15 minutter inden udskæring.
Del blomkål i 4 både. Skær zucchini i tynde skiver på langs. Pensl blomkål og zucchini med olivenolie. Grill begge dele, til de har grillstriber, dog stadig med lidt ”bid”. Hak de ristede mandler groft. Skær rabarberen på langs i meget tynde skiver. Læg rabarberstrimlerne i iskoldt vand og lad dem trække i ca. 10 minutter, til de krøller sig sammen.
Skær culottestegen i skiver. Anret med grillede blomkål, zucchini og den kolde bearnaisecreme. Pynt af med hakkede mandler, krøllede rabarberstrimler og frisk rosmarin.
Energi pr. person:2631 kJ / 626 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,5 g
Fedt: 12,0 g
Kulhydrat: 1,8 g