HjemOpskrifterGrillet okseculotte med kold bearnaisecreme lavet med flydende urter

Grillet okseculotte med kold bearnaisecreme lavet med flydende urter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Okseculotte
  • 700 g okseculotter
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet sort peber
Kold bearnaisecreme
  • 1 skalotteløg
  • 1.5 dl creme fraiche 18%
  • 15 ml flydende estragon
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet friskkværnet peber
Grøntsager
  • 0.5 blomkål
  • 1 zucchini
  • 2 spsk olivenolie
  • 0.5 dl ristede mandel
  • 1 rabarber
  • 1 dl frisk rosmarin

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med den kolde bearnaisecreme: Snit skalotteløg fint og bland det sammen med de øvrige ingredienser.

  • 2.
    Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 3.
    Tænd grillen.

  • 4.
    Rids fedtet på culotten, og drys med salt og friskkværnet sort peber.

  • 5.
    Læg culotten på en varm grill i ca. 20-30 minutter.

  • 6.
    Når okseculotten har en kernetemperatur på ca. 57°C, er den klar.

  • 7.
    Lad den hvile i ca. 10-15 minutter inden udskæring.

  • 8.
    Del blomkål i 4 både.

  • 9.
    Skær zucchini i tynde skiver på langs.

  • 10.
    Pensl blomkål og zucchini med olivenolie.

  • 11.
    Grill begge dele, til de har grillstriber, dog stadig med lidt ”bid”.

  • 12.
    Hak de ristede mandler groft.

  • 13.
    Skær rabarberen på langs i meget tynde skiver.

  • 14.
    Læg rabarberstrimlerne i iskoldt vand og lad dem trække i ca. 10 minutter, til de krøller sig sammen.

  • 15.
    Skær culottestegen i skiver.

  • 16.
    Anret med grillede blomkål, zucchini og den kolde bearnaisecreme.

  • 17.
    Pynt af med hakkede mandler, krøllede rabarberstrimler og frisk rosmarin.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9577 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
527 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 27.4 %8.5 g
Kulhydrat: 5 %1.5 g
Fedt: 67.6 %9.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;