Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mortens aften and
Nytårsmenu
Julefrokost
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Ferieaktiviteter
Julekager og konfekt
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Grillet okseculotte med kold bearnaisecreme lavet med flydende urter
Grillet okseculotte med kold bearnaisecreme lavet med flydende urter
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
Okseculotte
700 g okseculotte
½ tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
Kold bearnaisecreme
1 skalotteløg
1½ dl creme fraiche 18%
15 ml flydende estragon
2 tsk dijonsennep
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk friskpresset citronsaft
½ tsk salt
½ tsk friskkværnet friskkværnet peber
Grøntsager
½ blomkål
1 zucchini
2 spsk olivenolie
½ dl ristede mandler
1 rabarber
1 dl frisk rosmarin
SÅDAN GØR DU
1.
Start med den kolde bearnaisecreme: Snit skalotteløg fint og bland det sammen med de øvrige ingredienser.
2.
Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
3.
Tænd grillen.
4.
Rids fedtet på culotten, og drys med salt og friskkværnet sort peber.
5.
Læg culotten på en varm grill i ca. 20-30 minutter.
6.
Når okseculotten har en kernetemperatur på ca. 57°C, er den klar.
7.
Lad den hvile i ca. 10-15 minutter inden udskæring.
8.
Del blomkål i 4 både.
9.
Skær zucchini i tynde skiver på langs.
10.
Pensl blomkål og zucchini med olivenolie.
11.
Grill begge dele, til de har grillstriber, dog stadig med lidt ”bid”.
12.
Hak de ristede mandler groft.
13.
Skær rabarberen på langs i meget tynde skiver.
14.
Læg rabarberstrimlerne i iskoldt vand og lad dem trække i ca. 10 minutter, til de krøller sig sammen.
15.
Skær culottestegen i skiver.
16.
Anret med grillede blomkål, zucchini og den kolde bearnaisecreme.
17.
Pynt af med hakkede mandler, krøllede rabarberstrimler og frisk rosmarin.
Grill
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9805 kj / 2343 kcal
Næringsindhold pr. 100g
539 kj / 129 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.3 g
Protein:
26.9 %
8.5 g
Kulhydrat:
6.3 %
2.0 g
Fedt:
66.8 %
9.7 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;