HjemOpskrifterGrillet kyllingebryst med grillet hjertesalat, fetaost, gremolata og surdejsbrød

Grillet kyllingebryst med grillet hjertesalat, fetaost, gremolata og surdejsbrød

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk citroner (usprøjtede)
  • 1 tsk sojasauce
  • 1 spsk olivenolie
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • 1 kg kyllingebryst
Gremolata
  • 50 g bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk citroner (usprøjtede)
Tilbehør
  • 4 hjertesalat
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 150 g feta
  • 4 skiver surdejsbrød

Sådan gør du

  • 1.
    Hak hvidløget fint, og bland det sammen med chili, paprika, revet citronskal, soja, olivenolie, salt og friskkværnet sort peber i en stor skål.

  • 2.
    Fjern eventuelle sener og fedt fra kyllingebrysterne, og lad kyllingen marinere i blandingen.

  • 3.
    Grill kyllingebrysterne på en forvarmet grill ved indirekte varme i ca. 15 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt.

  • 4.
    Lav gremolataen, imens kyllingen grilles: Hak bredbladet persille groft, og hak hvidløg fint.

  • 5.
    Bland begge dele sammen med revet citronskal.

  • 6.
    Del hjertesalaterne i to, og pensl dem med lidt olivenolie.

  • 7.
    Grill dem i ca. 2 minutter, til de har fået grillstriber.

  • 8.
    Fordel den græske yoghurt på tallerkenerne, og læg grillet salat ovenpå.

  • 9.
    Drys salaten med smuldret fetaost og gremolata.

  • 10.
    Servér sammen med grillet kyllingebrystfilet og en skive surdejsbrød.

  • 11.
    Tip: Retten smager også godt med ovnbagte tomater og kartofler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
22833 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
862 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 26.3 %13.3 g
Kulhydrat: 36.2 %18.3 g
Fedt: 37.5 %8.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;