HjemOpskrifterGrillet entrecote med grøntsagsspyd og urtedip

Grillet entrecote med grøntsagsspyd og urtedip

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Entrecote
  • 4 skiver entrecote
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 tsk sesamolie
  • 1 tsk korianderfrø
  • 11 g fed hvidløg
  • 1 tsk hakket chiller
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk sort peber
Grøntsagsspyd
  • 300 g nye kartofler, forkogte
  • 1 bundt grønne asparges
  • 2 peberfrugter, gul og rød
  • 1 grøn squash
  • 1 spsk olivenolie
Pynt
  • 2 tsk sesamfrø
  • 4 forårsløg
  • 1½ dl frisk koriander
Urtedip
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 limefrugt
  • 11 g fed hvidløg
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • ½ dl purløg
  • 1½ dl frisk koriander

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med at blande alle ingredienser til marinaden, og kom den i en pose sammen med kødet.

  • 2.
    Lad det marinere imens du laver resten.

  • 3.
    Fortsæt med grøntsagsspyd: Skær de forkogte nye kartofler i mindre stykker, og asparges og peberfrugt i mundrette bidder.

  • 4.
    Skær squash på langs med et kartoffelskræller eller tyndt med en skarp kniv.

  • 5.
    Kom grøntsagerne på spyd og pensl med olivenolie.

  • 6.
    Grill spydene indtil kartoflerne er møre men stadig har lidt bid, og grøntsagerne har en flot grillet farve.

  • 7.
    Klargør pynt: Snit forårsløg fint, purløg groft - og gem til senere.

  • 8.
    Grill entrecoterne til de har en kernetemperatur på ca. 56 grader, og er let rosa.

  • 9.
    Lad entrecoterne hvile imens du laver urtedip.

  • 10.
    Riv hvidløg og ingefær.

  • 11.
    Hak purløg og koriander fint.

  • 12.
    Bland det hele med mayonnaise, creme fraiche og saft/skal fra lime.

  • 13.
    Drys entrecote med forårsløg, sesamfrø, koriander og purløg – og servér med grøntsagsspyd.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9592 kj / 2293 kcal
Næringsindhold pr. 100g
539 kj / 129 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 23.6 %7.5 g
Kulhydrat: 15.7 %5.0 g
Fedt: 60.7 %8.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;