Grillet entrecote med grøntsagsspyd og urtedip

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Grillet entrecote med grøntsagsspyd og urtedip
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Entrecote:

4 skiver entrecote af oksefilet, cirka 600 g

2 spsk soya

2 tsk sesamolie

1 tsk korianderfrø

2 fed revet hvidløg

1 stk hakket chili

0,5 tsk salt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

 

Grøntsagsspyd:

300 g nye kartofler, forkogte

1 bundt asparges

2 peberfrugter, rød og gul

1 squash

1 spsk olivenolie

 

Pynt:

2 tsk sesamfrø

4 forårsløg

1 dl koriander

1 dl purløg

 

Urtedip:

1 dl mayonnaise

1 dl crème fraiche

1 lime

1 fed hvidløg

1 spsk revet ingefær

0,5 dl purløg

0,5 dl koriander

Sådan gør du

Start med at blande alle ingredienser til marinaden, og kom den i en pose sammen med kødet. Lad det marinere imens du laver resten. 

Fortsæt med grøntsagsspyd: Skær de forkogte nye kartofler i mindre stykker, og asparges og peberfrugt i mundrette bidder. Skær squash på langs med et kartoffelskræller eller tyndt med en skarp kniv. Kom grøntsagerne på spyd og pensl med olivenolie. Grill spydene indtil kartoflerne er møre men stadig har lidt bid, og grøntsagerne har en flot grillet farve.

Klargør pynt: Snit forårsløg fint, purløg groft - og gem til senere.


Grill entrecoterne til de har en kernetemperatur på ca. 56 grader, og er let rosa. Lad entrecoterne hvile imens du laver urtedip.

Riv hvidløg og ingefær. Hak purløg og koriander fint. Bland det hele med mayonnaise, creme fraiche og saft/skal fra lime.

Drys entrecote med forårsløg, sesamfrø, koriander og purløg – og servér med grøntsagsspyd og urtedip.

 

Energi pr. person: 3401 Kj/ 809 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g
Kulhydrat: 5 g
Fedt: 12 g