HjemOpskrifterGrillede torskepakker med urte-aioli

Grillede torskepakker med urte-aioli

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 fed hvidløg
  • 600 g små nye kartofler
  • 100 g frisk spinat
  • 1 spsk olivenolie
  • 0.5 tsk salt
  • 1 citron
  • 1 bæger frisk timian
urte-aioli:
  • 2 dl mayonnaise
  • 0.5 dl finthakket purløg
  • 1 spsk tørret estragon
  • 1 spsk citronsaft
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
tilbehør:
  • 12 gulerødder
  • 2 majskolber
  • 100 g flutes

Sådan gør du

  • 1.
    Varm grillen op.

  • 2.
    Skær kartofler i tynde skiver, og læg dem i en stor skål.

  • 3.
    Tilføj et hakket hvidløgsfed, skyllet spinat, olivenolie, salt og friskkværnet sort peber, og bland det godt sammen.

  • 4.
    Tag fire store stykker bagepapir, og fordel kartoffelblandingen på midten af hvert stykke bagepapir.

  • 5.
    Læg et stykke torskefilet i hver pakke, og drys med salt.

  • 6.
    Top det hele med citronskiver og frisk timian.

  • 7.
    Luk bagepapiret, så det er tæt forseglet.

  • 8.
    Læg torskepakkerne i et ovnfast fad eller alubakke på grillen, og luk låget.

  • 9.
    Giv dem cirka 15 minutter, eller til kartoflerne er møre og fisken fast.

  • 10.
    Bland mayonnaise, finthakket purløg, estragon og citronsaft sammen.

  • 11.
    Smag til med salt og peber.

  • 12.
    Grill gulerødder og majskolber, til de er møre, men har bid.

  • 13.
    Skær flutes i skiver, og grill dem, til de har grillstriber.

  • 14.
    Servér torskepakkerne med grillet grønt, urte-aioli og sprøde skiver flutes.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13264 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
511 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 6.8 %2.0 g
Kulhydrat: 45 %13.5 g
Fedt: 48.2 %6.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;