HjemOpskrifterGrillede lammespyd og spidskålsalat med dild og lime-yoghurt dressing

Grillede lammespyd og spidskålsalat med dild og lime-yoghurt dressing

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Lammespyd
  • 700 g lammeculotter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 spsk finthakket frisk rosmarin
  • 1 spsk finthakket persille
  • 4 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber
  • 1 grøn peberfrugt
Salat
  • 150 g yoghurt 10% 2%
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber
  • 0.5 hoved spidskål
  • 1 Bunch frisk dild
  • 300 g edamamebønner optøet
  • 1 lille rødløg

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Skær lammekødet i tern.

  • 2.
    Bland med knust eller revet hvidløg med citronskal, oregano, rosmarin, persille og olivenolie.

  • 3.
    Krydr med salt og peber.

  • 4.
    Vend kødet i marinaden.

  • 5.
    Skær peberfrugten i tern på samme bredde som kødet, og træk kød og peberfrugt på grillspyd.

  • 6.
    Grill dem 3-4 min. på den ene side, vend dem om, og steg dem færdig på den anden side.

  • 7.
    Rør yoghurt sammen med olivenolie, limeskal og -saft.

  • 8.
    Smag til med salt og peber.

  • 9.
    Snit spidskålen fint, og bland med grofthakket dild og edamamebønner.

  • 10.
    Vend det sammen med dressingen, og kom rødløg i tynde skiver på toppen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11076 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
753 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 26.2 %11.6 g
Kulhydrat: 5.1 %2.3 g
Fedt: 68.7 %14.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;