HjemOpskrifterGrillede lammekoteletter med garam masala, spicy karrykartofler og rød peberfrugtpuré

Grillede lammekoteletter med garam masala, spicy karrykartofler og rød peberfrugtpuré

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 750 g kartofler
  • 6 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 0.5 tsk cayennepeber
  • 1 tsk karry pulver
  • 1 salt
  • 1 sort peber
  • 3 røde peberfrugter
  • 3 spsk creme fraiche 18%
  • 50 g usaltede cashewnødder
  • 1 citron
  • 4 lammekoteletter
  • 2 tsk garam masala
  • 1 håndfuld frisk mynte eller persille

    Sådan gør du

    Fremgangsmåde
    • 1.
      Skrub kartoflerne, og dup dem tørre med et rent viskestykke.

    • 2.
      Skær dem i tern, og kom dem i en bradepande med bagepapir i bunden.

    • 3.
      Vend dem med 1 spsk. olivenolie, og drys gurkemeje, cayennepeber, karry og lidt salt og peber over.

    • 4.
      Vend det godt sammen, og steg kartoflerne i ovnen ved 200 °C i 15 min.

    • 5.
      Skær peberfrugter i tykke både imens.

    • 6.
      Når kartoflerne har været i ovnen i 15 min., tages bradepanden ud.

    • 7.
      Vend rundt i kartoflerne og skub dem til siden, så der er plads til peberfrugterne i den anden side.

    • 8.
      Dryp peberfrugterne med 1 spsk. olivenolie, kom bradepanden tilbage i ovnen og steg videre i 15 min.

    • 9.
      Blend de bagte peberfrugter med creme fraiche, 3 spsk. olivenolie og cashewnødder, og smag til med en smule citronsaft, salt og peber.

    • 10.
      Skær resten af citronen i både.

    • 11.
      Gnid lammekoteletterne med resten af olivenolien, og krydr med salt og garam masala på begge sider.

    • 12.
      Grill kødet i en grillpande, ca. 2 min. pr. side.

    • 13.
      Servér med et drys mynte eller persille.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    11482 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    594 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 2.0 g
    Protein: 15.9 %5.6 g
    Kulhydrat: 25 %8.7 g
    Fedt: 59.1 %9.5 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;