HjemOpskrifterGrillede lamme t-bones med couscoussalat

Grillede lamme t-bones med couscoussalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 orange peberfrugt
  • 4 lammesteaks (t-bone steaks)
  • 0.5 agurk
  • 1 appelsin
  • 1 rød chilipeber
  • 4 dl kogte couscousgryn
  • 1 dl frisk mynte
  • 1 limefrugt
  • 0.5 dl god olivenolie
  • salt & peber
Pynt
  • frisk mynte
  • 2 usprøjtede citroner

Sådan gør du

  • 1.
    Skær peberfrugt i tynde strimler, og skær agurk og appelsin i fine tern.

  • 2.
    Snit chili i tynde skiver, og vend det hele sammen med den kogte couscous og hakket mynte.

  • 3.
    Vend salaten sammen med revet skal og saft fra en lime og olivenolie.

  • 4.
    Smag til med salt og peber.

  • 5.
    Grill de 4 t-bones i ca. 2 minutter på begge sider ved medium varme.

  • 6.
    Krydr med salt og peber.

  • 7.
    Skær citronerne i halve, og grill dem med skæresiden nedad, så de tager farve og karamelliseres.

  • 8.
    Couscoussalaten serveres sammen med de grillede t-bones og grillede citroner.

  • 9.
    Pynt med ekstra mynteblade.

  • 10.
    Tip: Servér også haydari og friskbagt surdejsbrød til retten.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11280 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
550 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 32.7 %10.6 g
Kulhydrat: 44 %14.2 g
Fedt: 23.3 %3.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;