HjemOpskrifterGrillede kalvekoteletter med grønne bønner og knuste kartofler

Grillede kalvekoteletter med grønne bønner og knuste kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 750 g kartofler
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids sort peber
  • 4 spsk olivenolie
  • 300 g frosne grønne bønner
  • 20 g sesamfrø
  • 2 fed hvidløg
  • 4 kalvekoteletter

Sådan gør du

  • 1.
    Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre – ca. 15 min.

  • 2.
    Lad dem dampe af, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

  • 3.
    Brug bagsiden af en træspatel eller -ske til at mase dem flade.

  • 4.
    Dryp med 2 spsk. olivenolie, og krydr med salt og peber.

  • 5.
    Rist kartoflerne sprøde i ovnen i 20 min. ved 200°C.

  • 6.
    Flæk evt. bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 8 min.

  • 7.
    Skyl med koldt vand.

  • 8.
    Rist sesamfrøene i en tør pande, til de bliver gyldne – ca. 5 min.

  • 9.
    Læg dem til side, og tør panden af.

  • 10.
    Skær hvidløg i tynde skiver, og steg dem 20 sekunder i resten af olien.

  • 11.
    Tag dem op med en hulske, og kom dem over bønnerne sammen med sesamfrøene.

  • 12.
    Gem olien, og pensl kalvekoteletterne med den.

  • 13.
    Grill dem 1-2 min. pr. side, og servér sammen med bønnerne og de knuste kartofler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7568 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
464 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 28.4 %7.7 g
Kulhydrat: 31.7 %8.7 g
Fedt: 39.9 %5.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;