HjemOpskrifterGratinerede auberginer

Gratinerede auberginer

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 rødløg
  • 2 auberginer
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hakket frisk rosmarin
  • 500 g koncentreret tomatpuré
  • 200 g ricotta
  • salt & sort peber

Sådan gør du

  • 1.
    Del hver aubergine i to og skrab kødet ud med en ske.

  • 2.
    Hak auberginekødet groft.

  • 3.
    Skær løgene i tern.

  • 4.
    Forbag de udhulede auberginer i 20 min. ved 200 gr.

  • 5.
    Steg imens auberginekødet og løgene i 2 spsk olivenolie, til løgene bruner.

  • 6.
    Tilsæt halvdelen af tomatpuréen og lad det simre i 10 min.

  • 7.
    Smag til med salt og peber.

  • 8.
    Fyld de forbagte auberginer med tomatsovsen.

  • 9.
    Top med ricotta og hæld resten af tomatpuréen over.

  • 10.
    Gratiner auberginerne i 15 min. ved 200 gr.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4563 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
306 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.6 g
Protein: 19.6 %3.5 g
Kulhydrat: 40.4 %7.3 g
Fedt: 40 %3.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;