HjemOpskrifterGræske frikadeller med Anicia linser og kylling

Græske frikadeller med Anicia linser og kylling

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Frikadeller
  • 1 dl tørrede anicia linser
  • 250 g hakket kyllingekød
  • 2 æg
  • 0.75 dl havregryn
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret oregano
  • 0.5 tsk tørret rosmarin
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
Tzatziki
  • 3 dl græsk inspireret yoghurt
  • 1 agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 0.5 citron (saften heraf)
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
Ovnkartofler
  • 1 kg kartoffel
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1.5 tsk tørret timian
  • salt og peber

Sådan gør du

  • 1.
    Skyl de tørrede Anicia linser, og udblød dem i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.

  • 2.
    Hæld vandet fra linserne, og kom dem i en skål med hakket kylling, løg, hvidløg, æg, havregryn og krydderier og kør farsen igennem foodprocessoren, minihakkeren eller giv den en tur med stavblenderen.

  • 3.
    Lad farsen hvile i 15 minutter i køleskabet, mens du forbereder tilbehøret.

  • 4.
    Tænd ovnen på 200°C varmluft.

  • 5.
    Riv agurken og kom det i en skål med 1,5 tsk. salt.

  • 6.
    Lad det stå og trække, mens du forbereder ovnkartoflerne og resten af ingredienserne til tzatzikien.

  • 7.
    Rens og skær kartoflerne i grove både, og vend dem sammen med krydderier og olivenolie.

  • 8.
    Bag kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et ovnfast fad i ca. 30-40 minutter, til de er gyldne og færdigbagte.

  • 9.
    Vend yoghurt, presset hvidløg og citronsaft sammen i en skål.

  • 10.
    Klem det drænede vand ud af agurken med dine hænder og rør agurken sammen med yoghurtblandingen.

  • 11.
    Stil tzatzikien på køl indtil servering.

  • 12.
    Varm en pande til middelvarme, og form frikadellerne til en rund aflang form med to spiseskeer.

  • 13.
    Steg dem gyldne i cirka 7-8 minutter på hver side.

  • 14.
    Server frikadellerne med dine ovnkartofler og tzatziki.

  • 15.
    Vi siger tak: Opskriften er udviklet af Pure Dansk

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8518 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
385 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 22.4 %5.1 g
Kulhydrat: 43.6 %9.9 g
Fedt: 34 %3.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;