HjemOpskrifterGræske frikadeller med Anicia linser og kylling
Græske frikadeller med Anicia linser og kylling
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
Frikadeller
1 dl tørrede anicia linser
250 g hakket kyllingekød
2 æg
0.75 dl havregryn
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret oregano
0.5 tsk tørret rosmarin
1.5 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
Tzatziki
3 dl græsk inspireret yoghurt
1 agurk
1 fed hvidløg
0.5 citron (saften heraf)
0.5 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
Ovnkartofler
1 kg kartoffel
2 spsk olivenolie
1 tsk tørret rosmarin
1.5 tsk tørret timian
salt og peber
Sådan gør du
1.
Skyl de tørrede Anicia linser, og udblød dem i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
2.
Hæld vandet fra linserne, og kom dem i en skål med hakket kylling, løg, hvidløg, æg, havregryn og krydderier og kør farsen igennem foodprocessoren, minihakkeren eller giv den en tur med stavblenderen.
3.
Lad farsen hvile i 15 minutter i køleskabet, mens du forbereder tilbehøret.
4.
Tænd ovnen på 200°C varmluft.
5.
Riv agurken og kom det i en skål med 1,5 tsk. salt.
6.
Lad det stå og trække, mens du forbereder ovnkartoflerne og resten af ingredienserne til tzatzikien.
7.
Rens og skær kartoflerne i grove både, og vend dem sammen med krydderier og olivenolie.
8.
Bag kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et ovnfast fad i ca. 30-40 minutter, til de er gyldne og færdigbagte.
9.
Vend yoghurt, presset hvidløg og citronsaft sammen i en skål.
10.
Klem det drænede vand ud af agurken med dine hænder og rør agurken sammen med yoghurtblandingen.
11.
Stil tzatzikien på køl indtil servering.
12.
Varm en pande til middelvarme, og form frikadellerne til en rund aflang form med to spiseskeer.
13.
Steg dem gyldne i cirka 7-8 minutter på hver side.
14.
Server frikadellerne med dine ovnkartofler og tzatziki.
15.
Vi siger tak: Opskriften er udviklet af Pure Dansk