Granola barer

fork and spoon
Snacks
clock
0-30 min
Granola barer
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

100 g smør
100 g honning
100 g rørsukker
200 g havregryn
50 g hasselnød
50 g mandel
50 g græskarkerner
50 g poppede kerner fx finax byg klar til brug
50 g sesamfrø
50 g rosiner eller soltørret tranebær

Sådan gør du

Bring smør, honning og rørsukker i kog i en gryde og kog til sukkeret er opløst.

Tilsæt havregryn, hakkede nødder, mandler, græskarkerner, poppede kerner, sesamfrø og rosiner. 

Bland det godt og kom det i en lille bradepande beklædt med bagepapir og tryk det godt sammen. Bag massen ved 150 °C i ca. 45 min. og lad det køle helt af i formen.

Skær den i små stykker og opbevar dem i en kagedåse eller plastbøtte med tætsluttende låg.

 

Tip. Kan evt. overtrækkes med mørk chokolade.