HjemOpskrifterGranola barer

Granola barer

Måltidstype:
Madpakke
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 100 g smør
  • 100 g honning
  • 100 g rørsukker
  • 200 g havregryn
  • 50 g hasselnøddekerner
  • 50 g mandler
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g poppede kerne fx Finax Glutenfri Melmix
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g rosiner eller soltørret tranebær

Sådan gør du

  • 1.
    Bring smør, honning og rørsukker i kog i en gryde og kog til sukkeret er opløst.

  • 2.
    Tilsæt havregryn, hakkede nødder, mandler, græskarkerner, poppede kerner, sesamfrø og rosiner.

  • 3.
    Bland det godt og kom det i en lille bradepande beklædt med bagepapir og tryk det godt sammen.

  • 4.
    Bag massen ved 150 °C i ca. 45 min. og lad det køle helt af i formen.

  • 5.
    Skær den i små stykker og opbevar dem i en kagedåse eller plastbøtte med tætsluttende låg.

  • 6.
    Tip. Kan evt. overtrækkes med mørk chokolade.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14841 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1855 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 5.5 g
Protein: 7.5 %8.2 g
Kulhydrat: 46 %50.2 g
Fedt: 46.5 %23.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;