Granola

Måltidstype:
Morgenmad & Brunch
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

1 portion
  • 300 g grovvalsede havregryn
  • 100 g grofthakkede mandler eller hasselnødder
  • 100 g solsikkekerner eller græskarkerner
  • 70 g kokosmel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids groft salt
  • 60 g smør
  • 1 dl æblemost
  • 4 spsk honning
  • 1 dl tørret frugt fx rosiner

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Fordel havregryn, nødder, kerner, kokosmel, kardemomme og salt på en bageplade beklædt med bagepapir.

  • 2.
    Smelt smør, æblemost og honning i en gryde, og hæld den varme blanding over de tørre ingredienser.

  • 3.
    Rør det hele grundigt sammen, og spred det ud i et jævnt lag på bagepladen.

  • 4.
    Bag granolaen i midten af ovnen ved 175° varmluft i ca. 20 minutter.

  • 5.
    Hold øje med granolaen undervejs og vend den ofte, så den ikke bliver for mørk i kanterne.

  • 6.
    Lad den køle helt af, og tilsæt derefter tørret frugt.

  • 7.
    Opbevar granolaen i en lufttæt beholder, når den er helt afkølet.

  • 8.
    Opskriften er udarbejdet af Arla.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14887 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1703 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 8.6 g
Protein: 10 %10.0 g
Kulhydrat: 34.1 %34.2 g
Fedt: 55.9 %25.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;