Græskarsuppe med chili-tortillas

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

600 g Hokkaido græskarkød uden kerner og skræl
1 løg
1 rød chili
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 spsk. friskrevet ingefær
2 tsk. stødt fennikel
2 tsk. stødt spidskommen
1 liter grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
Salt og peber
1 bundt frisk koriander
CHILITORTILLAS
4 stk. Santa Maria
Whole Wheat Tortillas
1-2 spsk. olivenolie
1-2 tsk. chiliflager

Sådan gør du

Skær græskarkødet i tern på ca. 2x2 cm.
Pil og hak løget. Flæk chilien, fjern kerner
og hak den fint.
Varm olien i en gryde og svits løg, presset
hvidløg, chili, ingefær, fennikel og spidskommen
i et par minutter. Tilsæt græskar og hæld bouillon
ved. Lad suppen simre under låg ved svag varme
i ca. 20 minutter til græskarkødet er mørt.
Tag gryden af varmen og blend til en ensartet
suppe. Sæt gryden tilbage på varmen. Tilsæt
kokosmælk og varm suppen op. Smag til med
salt og peber.
Pensl tortillaerne med olie og drys med chiliflager.
Rist tortillaerne i ovnen ved 200 grader varmluft
i 5-8 minutter til de er sprøde.
Servér suppen med frisk koriander og chilitortillas.
 
Opskriften gengivet med tilladelse fra Santa Maria.