HjemOpskrifterGræskarsuppe med chili-tortillas

Græskarsuppe med chili-tortillas

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g hokkaido græskar uden skral og kerner
  • 1 løg
  • 1 rød chilipeber
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk friskrevet frisk ingefær
  • 2 spsk fennikler
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt & sort peber
  • 1 bæger frisk koriander
Chilitortillas
  • 4 mellem fuldkornstortillaer
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk tørrede chiliflager

Sådan gør du

  • 1.
    Skær græskarkødet i tern på ca. 2x2 cm.

  • 2.
    Pil og hak løget.

  • 3.
    Flæk chilien, fjern kerner og hak den fint.

  • 4.
    Varm olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg, chili, ingefær, fennikel og spidskommen i et par minutter.

  • 5.
    Tilsæt græskar og hæld bouillon ved.

  • 6.
    Lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 minutter til græskarkødet er mørt.

  • 7.
    Tag gryden af varmen og blend til en ensartet suppe.

  • 8.
    Sæt gryden tilbage på varmen.

  • 9.
    Tilsæt kokosmælk og varm suppen op.

  • 10.
    Smag til med salt og peber.

  • 11.
    Pensl tortillaerne med olie og drys med chiliflager.

  • 12.
    Rist tortillaerne i ovnen ved 200 grader varmluft i 5-8 minutter til de er sprøde.

  • 13.
    Servér suppen med frisk koriander og chilitortillas.

  • 14.
    Opskriften gengivet med tilladelse fra Santa Maria.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7398 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
311 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 7.6 %1.4 g
Kulhydrat: 29.8 %5.5 g
Fedt: 62.6 %5.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;