HjemOpskrifterGræskar donuts med edderkoppeglasur

Græskar donuts med edderkoppeglasur

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
græskarpure:
  • 400 g hokkaido græskar
donuts:
  • 5.5 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk stødt kanel
  • 0.5 tsk stødt muskatnød
  • 0.5 tsk stødt ingefær
  • 0.5 tsk vaniljesukker
  • 2 dl rørsukker
  • 2 dl sukker
  • 1 dl rapsolie
  • 3 æg
  • 400 g hokkaido græskar pure
sukker glasering:
  • 0.5 dl sukker
  • 0.5 dl vand
edderkoppeglasur:
  • 100 g flormelis
  • 25 g kakaopulver
  • 2 dl vand

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Græskarpure: Vask hokkaido græskaret og skær det i mindre stykker gerne med skræl, kom det i et ovnfast fad, dæk det med folie og bage ved 200° i 45 min. til hokkaido græskaret er mørt.

  • 2.
    Skrab skallen af og blend til en ensartet konsistens med stavblender og din pure er klar.

  • 3.
    Sukkerglasering: Kom sukker og vand i en lille gryde og lad det koge op i 5 min.

  • 4.
    Stil det til side.

  • 5.
    Donuts: Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, kom rapsolie, æg og hokkaido pure i og pisk til en ensartet masse.

  • 6.
    Smør eller spray donut formen.

  • 7.
    Kom dejen i en engangssprøjtepose, klip et passende hul og fyld donut formen op næsten til kanten.

  • 8.
    Bages ved 165 grader i ca. 20 min. til de er gyldne.

  • 9.
    Stik i en donuts med en kødnål, der skal ikke sidde dej på nålen.

  • 10.
    Tag dem ud og lad dem afkøle 5 min. i formen.

  • 11.
    Kom dem på en rist for at afkøle ydermere.

  • 12.
    Pensl med sukkerlagen og lad det stivne.

  • 13.
    Bland flormelis sammen med kakaopulver og tilsæt kogende vand og rør til glasur.

  • 14.
    Kom glasuren i et lille kræmmerhus lavet af bagepapir eller en lille sprøjtepose.

  • 15.
    Dekorer dine donuts med glasur edderkobberspind mønster efter egen fantasi.

  • 16.
    Bagetid af hokkaido græskar til pure : 200° 45 min. Bagetid af donuts i alm. donuts forme : 165° i ca. 20 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18209 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
918 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 5.5 %3.0 g
Kulhydrat: 70.5 %38.1 g
Fedt: 24 %6.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;