HjemOpskrifterGræsk-inspireret lammekølle

Græsk-inspireret lammekølle

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 4 fed hvidløg
  • 1.5 kg lammekøller
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 knust laurbærblad
  • 0.5 citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie

Sådan gør du

  • 1.
    Skær hvidløgene i kvarte.

  • 2.
    Skær små lommer i lammekøllen og fyld dem med hvidløg.

  • 3.
    Lammekøllen krydres med oregano, knust laurbær, citronskal, salt og peber.

  • 4.
    Læg lammekøllen i et ovnfast fad, dryp med olivenolie og brun den ved 200°C i 20 min.

  • 5.
    Sænk temperaturen til 175°C og steg lammekøllen i yderligere ca. 1 time.

  • 6.
    Brug et stegetermometer - kødet er rosa ved en kernetemperatur på 60-63°C.

  • 7.
    Lad lammekøllen hvile tildækket i 15 min., inden den skæres i skiver.

  • 8.
    Server med ovnstegte tomater, gerne drysset med feta og oliven samt stegte kartofler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9461 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
611 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.1 g
Protein: 54.4 %19.5 g
Kulhydrat: 0.8 %0.3 g
Fedt: 44.8 %7.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;