HjemOpskrifterGalette med sommerbær og Odense Marcipan

Galette med sommerbær og Odense Marcipan

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
Dej:
  • 250 g hvedemel
  • 180 g smør i tern
  • 50 g rørsukker + 2 spsk.
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk vand (koldt)
  • 1 æg til pensling
Fyld:
  • 50 g smør (blødt)
  • 100 g marcipan
  • 50 g mandelmel
  • 25 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 250 g jordbær
  • 150 g hindbær
  • 2 spsk flormelis

Sådan gør du

  • 1.
    Smuldr smørret ud i hvedemel sammen med 50 g rørsukker.

  • 2.
    Kom æggeblommen og 1-2 spsk. vand i, og saml dejen – den skal kun samles, ikke æltes.

  • 3.
    Der må gerne være smørklumper i.

  • 4.
    Lad dejen hvile i køleskabet i 30 min.

  • 5.
    Rul dejen ud på et stykke bagepapir, så den bliver til en cirkel på ca. 45 cm.

  • 6.
    Læg det på en bageplade.

  • 7.
    Til fyldet røres smør og marcipan sammen med mandelmel, rørsukker, vaniljesukker og æg.

  • 8.
    Smør massen ud på tærtebunden, og lad en kant på 5 cm. være fri hele vejen rundt.

  • 9.
    Skær jordbær i skiver, og kom dem og hindbærrene oven på marcipanmassen.

  • 10.
    Drys med flormelis.

  • 11.
    Fold forsigtigt kanten af dejen ind over frugten, og tryk den let sammen.

  • 12.
    Pensl kanten af dejen med sammenpisket æg, og drys med 2 spsk. rørsukker.

  • 13.
    Bag galetten i ca. 30 min. ved 200 °C.

  • 14.
    Servér galetten lun eller kold.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16738 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1311 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 6.3 %4.9 g
Kulhydrat: 36.8 %28.4 g
Fedt: 56.9 %20.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;