Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Galette med sommerbær og Odense Marcipan
Galette med sommerbær og Odense Marcipan
Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
8 personer
Dej:
250 g hvedemel
180 g smør i tern
50 g rørsukker + 2 spsk.
1 æggeblomme
2 spsk vand (koldt)
1 æg til pensling
Fyld:
50 g smør (blødt)
100 g marcipan
50 g mandelmel
25 g rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 æg
250 g jordbær
150 g hindbær
2 spsk flormelis
Sådan gør du
1.
Smuldr smørret ud i hvedemel sammen med 50 g rørsukker.
2.
Kom æggeblommen og 1-2 spsk. vand i, og saml dejen – den skal kun samles, ikke æltes.
3.
Der må gerne være smørklumper i.
4.
Lad dejen hvile i køleskabet i 30 min.
5.
Rul dejen ud på et stykke bagepapir, så den bliver til en cirkel på ca. 45 cm.
6.
Læg det på en bageplade.
7.
Til fyldet røres smør og marcipan sammen med mandelmel, rørsukker, vaniljesukker og æg.
8.
Smør massen ud på tærtebunden, og lad en kant på 5 cm. være fri hele vejen rundt.
9.
Skær jordbær i skiver, og kom dem og hindbærrene oven på marcipanmassen.
10.
Drys med flormelis.
11.
Fold forsigtigt kanten af dejen ind over frugten, og tryk den let sammen.
12.
Pensl kanten af dejen med sammenpisket æg, og drys med 2 spsk. rørsukker.
13.
Bag galetten i ca. 30 min. ved 200 °C.
14.
Servér galetten lun eller kold.
SPISETID opskrift
Dessert
Sommer
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16738 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1311 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.2 g
Protein:
6.3 %
4.9 g
Kulhydrat:
36.8 %
28.4 g
Fedt:
56.9 %
20.2 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;