Galette med æbler, pære og Them ost

fork and spoon
Dessert
clock
30-60 min
Galette med æbler og pære
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

1 rå tærtedej/mørdej
600 g blandede æbler og pærer
2 spsk maizena
Saft af ½ citron
¼ tsk stødt muskatnød
1 spsk frisk timian, hakket
2 spsk rørsukker
150 g Guld Them ost 45+
1 æg

Sådan gør du

Rul tærtedejen ud på en bageplade med bagepapir. Skræl æbler og pærer og skær dem i både. Vend dem med maizena, citronsaft, muskatnød, timian og sukker og lad det stå og trække, så maizenaen opløses. Skær osten i tern og vend det sammen med æbler og pærer. Kom frugten over op tærtedejen, men lad en bort på ca. 6 cm være fri hele vejen rundt. Fold dejen op omkring sig selv og klem den sammen, hvor den hæfter. Pensl med æg og bag tærten i 35-40 min ved 180° C Lad den køle af i 15 min før den serveres.

Energi pr. person: 1320KJ/315Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 5,5 g.

Kulhydrat: 21,6 g.

Fedt: 9,1 g.