HjemOpskrifterFyldte capelletti som lun pastasalat

Fyldte capelletti som lun pastasalat

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
Ingredienser
  • 200 g hvedemel
  • 1 dl økologiske æggeblomme
  • 75 g smør
  • 12 blade frisk salvie
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g mascarpone
  • 1 citron (usprøjtet)
  • salt
  • sort peber
  • 1 stor moden tomat
  • 10 broccolini
  • 14 frisk basilikum
  • 2 forårsløg med top

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Kom alt mel på bordet og lav en fordybning i midten, hvori æggeblommerne kommes i.

  • 2.
    Lidt af gangen blandes pastadejen til den har en fast og elastisk konsistens.

  • 3.
    Alt efter hvilken mel du bruger, kan ekstra æggeblomme være nødvendig at tilføje.

  • 4.
    Dejen skal æltes godt, hvorefter den filmes og lægges til hvile i min. 30 min.

  • 5.
    Hvis du ikke bruger al dejen eller laver en større portion, egner denne opskrift sig udmærket til at fryse i portioner.

  • 6.
    I en skål kommes mascarpone som smages til med salt, sort peber og citronskal.

  • 7.
    Pastadejen tilføres lidt mel på begge sider, så den ikke sidder fast i bord eller maskine og rulles først ud med kagerulle til et langt bånd og kan nu køres gennem pastamaskinen.

  • 8.
    Jeg slutter min pastadej på anden tyndeste niveau.

  • 9.
    Med en rundudstikker (eller en plastikkop) udstikkes pasta oblater som på midten påføres mascarponefyldet.

  • 10.
    Oblaterne foldes til halvmåner og pastaen trykkes godt ned rundt om fyldet.

  • 11.
    Lad enderne af halvmånerne mødes og pres dejen sammen.

  • 12.
    Værsgo, du har lavet en capelletti.

  • 13.
    Smørret brunes i en gryde og tilsættes knuste hvidløgsfed og salvieblade - tag smørret af varmen.

  • 14.
    Vand i en stor gryde bringes i kog og broccoliskud blancheres i 30 sekunder, hvorefter de saltes og lægges klar til anretning.

  • 15.
    Gem vandet - pastaen skal koges i det om lidt.

  • 16.
    Tomaten skæres i meget tynde skiver og anrettes på et fad eller stor tallerken.

  • 17.
    Skær ligeledes de rensede forårsløg i tynde skiver.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7508 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
567 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.9 g
Protein: 11.6 %3.9 g
Kulhydrat: 37.3 %12.4 g
Fedt: 51.1 %7.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;