Fyldt grisekam med østershatte og rodfrugter

fork and spoon
Hovedret
clock
90-120 min
svinekam_med_svampefyld
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 kg grisekam med svær

300 g østershatte

2 spsk. olivenolie

2 fed knust hvidløg

1 dl grofthakket persille

1 spsk. citronskal

1 spsk. fint salt

 

Rodfrugter:

500 g gulerødder i grove tern

500 g persillerødder i grove tern

500 g batat (søde kartofler i grove tern)

400 g kartofler i grove tern

2 spsk. olivenolie

2 spsk. frisk timian

 

Pynt: frisk timian

Sådan gør du

Riv østershatte i strimler. Varm en pande godt op med olivenolie til den er meget varm. Kom østershatte på panden og steg til de er gyldne, sænk temperaturen og tilsæt knust hvidløg, persille og citronskal.

Skær en lomme i kammen lige under sværen. Kom svampefyldet i lommen. Snør kammen sammen og krydr sværene med fint salt. Kom stegen i en bradepande i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og steg den i 30 minutter. Tag stegen ud og fordel rodfrugter, kartofler, olivenolie og timian i bradepanden.

Giv steg og rodfrugter ydermere 1 time og 15 minutter. Tjek om stegen har fået nok. Grill stegen til sidst og pynt med frisk timian. Server den skåret i skiver med rodfrugter.

 

Energi pr. person:  3446 Kj/  820 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,9 g.
Kulhydrat: 5,4 g.
Fedt: 10,0 g.