HjemOpskrifterFyldt grisekam med østershatte og rodfrugter

Fyldt grisekam med østershatte og rodfrugter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 kg grisekamme med ridsede svær
  • 300 g østershatte
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 knuste fed hvidløg
  • 1 dl grofthakket kruspersille
  • 1 spsk citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk fint salt
rodfrugter:
  • 500 g gulerødder i grove tern
  • 500 g persillerødder i grove tern
  • 400 g kartofler i grove tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk frisk timian
  • 500 g søde kartofler i grove tern

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Riv østershatte i strimler.

  • 2.
    Varm en pande godt op med olivenolie til den er meget varm.

  • 3.
    Kom østershatte på panden og steg til de er gyldne, sænk temperaturen og tilsæt knust hvidløg, persille og citronskal.

  • 4.
    Skær en lomme i kammen lige under sværen.

  • 5.
    Kom svampefyldet i lommen.

  • 6.
    Snør kammen sammen og krydr sværene med fint salt.

  • 7.
    Kom stegen i en bradepande i en kold ovn.

  • 8.
    Tænd ovnen på 200 grader og steg den i 30 minutter.

  • 9.
    Tag stegen ud og fordel rodfrugter, kartofler, olivenolie og timian i bradepanden.

  • 10.
    Giv steg og rodfrugter ydermere 1 time og 15 minutter.

  • 11.
    Tjek om stegen har fået nok.

  • 12.
    Grill stegen til sidst og pynt med frisk timian.

  • 13.
    Server den skåret i skiver med rodfrugter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
27232 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
633 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 26.2 %9.8 g
Kulhydrat: 16.1 %6.0 g
Fedt: 57.7 %9.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;