HjemOpskrifterFried rice med crispy æg

Fried rice med crispy æg

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 0.5 spidskål
  • 2 gulerødder
  • 2 bundter forårsløg
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 frisk chili (eller undlade, hvis man ikke kan lide det stærkt)
  • 4 spsk solsikkeolie
  • 250 g basmatiris eller jeres foretrukne ris
  • 6 spsk sojasauce
  • 4 æg
  • 2 fed hvidløg

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Snit spidskålen i strimler, og skær gulerødder og forårsløg i tynde stænger.

  • 2.
    Gem lidt af forårsløgene til topping, og hak dem fint.

  • 3.
    Hak ingefær, chili og hvidløg fint. Server eventuelt chilien ved siden af, hvis retten ikke ønskes stærk.

  • 4.
    Varm 1 spsk. af olien i en wok, og kom spidskål og gulerødder i.

  • 5.
    Steg det ved høj varme i et par minutter.

  • 6.
    Tilsæt så ingefær, chili og ris, og vend det hele sammen med soja.

  • 7.
    Varm resten af olien i en pande, og steg æggene til spejlæg ved høj varme, så de får en sprød kant.

  • 8.
    Servér de stegte ris i en skål, og top med spejlæg og evt. mere chili og fintsnittet forårsløg.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8173 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
592 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 13.6 %4.7 g
Kulhydrat: 50.2 %17.5 g
Fedt: 36.2 %5.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;