HjemOpskrifterFougasse med oliven og timian

Fougasse med oliven og timian

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 10 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk groft salt
  • ca. 350 g hvedemel
  • 50 g oliven
  • 1 spsk frisk timian

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Opløs gæren i vandet og rør olie og salt i.

  • 2.
    Ælt melet i og ælt dejen grundigt, til den er blank og smidig.

  • 3.
    Ælt til sidst grofthakkede oliven og timian i.

  • 4.
    Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i 1 time.

  • 5.
    Del dejen i to.

  • 6.
    Drys overfladen med mel og stræk hvert stykke ud i en trekant.

  • 7.
    Skær en ridse ned i midten af hvert stykke og derefter tre ridser på hver side af midterridsen.

  • 8.
    Stræk igen brødene lidt og flyt dem forsigtigt over på bageplader med bagepapir.

  • 9.
    Lad brødene efterhæve i 30 min. og bag dem så ved 250°C i 10-12 min.

  • 10.
    Energi pr. person: 1049KJ/251Kcal.

  • 11.
    Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 5,6 g.

  • 12.
    Kulhydrat: 42,5 g.

  • 13.
    Fedt: 6,8 g.

  • 14.
    Få opskriften på sprøde grissini med fennikelfrø og sort peber her.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6353 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
979 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 8.4 %4.8 g
Kulhydrat: 68.4 %39.4 g
Fedt: 23.2 %6.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;