Fougasse med oliven og timian

fork and spoon
Brød og kager
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 dl lunkent vand
10 g gær
2 spsk olivenolie
2 tsk groft salt
Ca. 350 g hvedemel
50 g oliven
1 spsk frisk timian

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet og rør olie og salt i. Ælt melet i og ælt dejen grundigt, til den er blank og smidig. Ælt til sidst grofthakkede oliven og timian i. Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i 1 time. Del dejen i to. Drys overfladen med mel og stræk hvert stykke ud i en trekant. Skær en ridse ned i midten af hvert stykke og derefter tre ridser på hver side af midterridsen. Stræk igen brødene lidt og flyt dem forsigtigt over på bageplader med bagepapir. Lad brødene efterhæve i 30 min. og bag dem så ved 250°C i 10-12 min.

Energi pr. person: 1049KJ/251Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,6 g.
Kulhydrat: 42,5 g.
Fedt: 6,8 g.

Få opskriften på sprøde grissini med fennikelfrø og sort peber her