Fødselsdagslagkage uden sukker

fork and spoon
Brød og kager
clock
90-120 min
Fødselsdagslagkage
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Mandelbund:

100 g æggeblommer

70 g Sukrin Gold

140 g mandelmel

200 g æggehvider (6 æggehvider)

 

Vaniljemousse:

3 blade husblas

1 god vaniljestang

30 g Sukrin Gold

2 dl piskefløde

1 1/2 dl A38 0,5 %

 

Jordbærmousse:

1 1/2 blad husblas

150 g jordbær

1/2 vaniljestang

1 1/2 spsk sukrin gold

1/2 citron, saften

5 hele peberkorn

1 1/2 dl piskefløde

 

I øvrigt:

3 blade husblas

300 g EASIS jordbærmarmelade

300 g EASIS marcipan

2 dl piskefløde

Sådan gør du

Pisk æggeblommer og Sukrin Gold lyst og luftigt. Vend forsigtig mandelmelet i. Pisk æggehviderne skummende og vend i massen. Fordel dejen i 2 forme (20-22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden – kan godt bages ad 3 omgange. Bag dem ved 190˚C i 15-20 min. Lad bundene køle af. 

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukrinen. Lun vaniljesukker, Sukrin Gold og 1/2 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge). Pisk i mellemtiden de resterende 11/2 dl piskefløde til flødeskum. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen. Rør 1/2 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri. Vend flødeskummet i lidt efter lidt. Placer en mandelbund på et fad, og kom kageplast samt en kagering omkring. Hæld vaniljemoussen over bunden og placer en bund mere. Stil kagen på køl imens jordbærmoussen laves. 

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukrinen. Hæld vaniljesukker, sukrin, jordbær, citronsaft og peberkorn op i en lille gryde og varm det langsomt op under låg (det er vigtigt saften ikke fordamper). Bring det i kog – sukrinen skal været opløst. Tag den af varmen. Sigt kompotten, og rør den udblødte husblas direkte ud i den varme jordbærsaft og lad det svale, til det er lunt. Kasér jordbærrene. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend flødeskummet i den varme jordbærlage ad tre omgange. Hæld jordbærmoussen på kagen og stil den tilbage på køl. 

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 20 min. Varm marmeladen op, sådan så husblassen kan smeltes heri. Det hele køles ned, indtil det er lillefingervarmt. Hæld den herefter over kagen. Stil nu kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over. Udrul marcipan, så den passer til kagen omkreds og højde. Pisk fløden til en fast flødeskum. Befri kagen for kagering og kageplast og smør kagens kant op med flødeskum og kom herefter marcipanen omkring. Lav en fin kant af det overskydende flødeskum.

 

Energi pr. person: 2037KJ/487Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 5,4 g.
Kulhydrat: 5,9 g.
Fedt: 17 g.