HjemOpskrifterFødselsdagslagkage uden sukker

Fødselsdagslagkage uden sukker

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
mandelbund:
  • 100 g æggeblommer
  • 70 g EASIS Sukrin Gold
  • 140 g mandelmel
  • 200 g æggehvider (6 æggehvider)
vaniljemousse:
  • 3 husblas
  • 1 vaniljestang
  • 30 g EASIS Sukrin Gold
  • 2 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1.5 dl Arla A38® Ymer
    jordbærmousse:
    • 1.5 husblas
    • 150 g jordbær
    • 0.5 vaniljestang
    • 1.5 g EASIS Sukrin Gold
    • saften af 0.5 citron (usprøjtet)
    • 5 hele peberkorn
    • 1.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
      i øvrigt:
      • 3 husblas
      • 300 g EASIS jordbærmarmelade uden sukker
      • 300 g EASIS sukkerfri marcipan
      • 2 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Pisk æggeblommer og Sukrin Gold lyst og luftigt.

      • 2.
        Vend forsigtig mandelmelet i.

      • 3.
        Pisk æggehviderne skummende og vend i massen.

      • 4.
        Fordel dejen i 2 forme (20-22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden – kan godt bages ad 3 omgange.

      • 5.
        Bag dem ved 190˚C i 15-20 min.

      • 6.
        Lad bundene køle af.

      • 7.
        Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.

      • 8.
        Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud.

      • 9.
        Mas kornene sammen med en smule af sukrinen.

      • 10.
        Lun vaniljesukker, Sukrin Gold og 1/2 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge).

      • 11.
        Pisk i mellemtiden de resterende 11/2 dl piskefløde til flødeskum.

      • 12.
        Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen.

      • 13.
        Rør 1/2 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri.

      • 14.
        Vend flødeskummet i lidt efter lidt.

      • 15.
        Placer en mandelbund på et fad, og kom kageplast samt en kagering omkring.

      • 16.
        Hæld vaniljemoussen over bunden og placer en bund mere.

      • 17.
        Stil kagen på køl imens jordbærmoussen laves.

      • 18.
        Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.

      • 19.
        Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud.

      • 20.
        Mas kornene sammen med en smule af sukrinen.

      • 21.
        Hæld vaniljesukker, sukrin, jordbær, citronsaft og peberkorn op i en lille gryde og varm det langsomt op under låg (det er vigtigt saften ikke fordamper).

      • 22.
        Bring det i kog – sukrinen skal været opløst.

      • 23.
        Tag den af varmen.

      • 24.
        Sigt kompotten, og rør den udblødte husblas direkte ud i den varme jordbærsaft og lad det svale, til det er lunt.

      • 25.
        Kasér jordbærrene.

      • 26.
        Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum.

      • 27.
        Vend flødeskummet i den varme jordbærlage ad tre omgange.

      • 28.
        Hæld jordbærmoussen på kagen og stil den tilbage på køl.

      • 29.
        Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 20 min.

      • 30.
        Varm marmeladen op, sådan så husblassen kan smeltes heri.

      • 31.
        Det hele køles ned, indtil det er lillefingervarmt.

      • 32.
        Hæld den herefter over kagen.

      • 33.
        Stil nu kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

      • 34.
        Udrul marcipan, så den passer til kagen omkreds og højde.

      • 35.
        Pisk fløden til en fast flødeskum.

      • 36.
        Befri kagen for kagering og kageplast og smør kagens kant op med flødeskum og kom herefter marcipanen omkring.

      • 37.
        Lav en fin kant af det overskydende flødeskum.

      • 38.
        Energi pr. person: 2037KJ/487Kcal. Næringsindhold pr. 100 g.: Protein: 5,4 g. Kulhydrat: 5,9 g. Fedt: 17 g.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      21534 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      1030 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.1 g
      Protein: 10.9 %6.6 g
      Kulhydrat: 19 %11.5 g
      Fedt: 70.1 %19.5 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;