HjemOpskrifterFocaccia med soltørret tomat & oliven

Focaccia med soltørret tomat & oliven

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 100 g soltørrede tomater
  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 10 g fint salt
  • 0.5 dl olivenolie
  • 500 g hvedemel
  • 100 g blandede oliven

Sådan gør du

  • 1.
    Blend soltørret tomat og 2 dl vand.

  • 2.
    Opløs gæren i 1 dl lunkent vand.

  • 3.
    Tilsæt den blendede tomat, salt, olivenolie og mel og ælt det godt igennem.

  • 4.
    Stil dejen til hævning ca. 45 minutter.

  • 5.
    Tryk dejen ud på en smurt bageplade eller bagepapir og prik den med fingrene, så der kommer fordybninger.

  • 6.
    Lad den efterhæve i ca. 45 minutter.

  • 7.
    Forvarm ovnen i god tid på 220° C.

  • 8.
    Prik igen dejen med fingrene og dryp med olivenolie.

  • 9.
    Drys med salt og oliven og bag ved 220° C i 25 minutter.

  • 10.
    Server brødet med røget mørbrad, hjemmelavet aioli, rørt af mayonnaise og masser af hvidløg.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10269 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
951 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.2 g
Protein: 8.5 %4.8 g
Kulhydrat: 62.2 %34.8 g
Fedt: 29.3 %7.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;