HjemOpskrifterFocaccia brød med kartoffel og rosmarin

Focaccia brød med kartoffel og rosmarin

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 3 dl lunt vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk havsalt
  • 3 spsk olivenolie
  • 300 g durummel
  • 325 g hvedemel
Pynt:
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 kartoffel i tynde skiver
  • 2 friske rosmarinkviste
  • 1 tsk havsalt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom lunt vand i en røreskål eller røremaskine.

  • 2.
    Opløs gæren og tilsæt salt og olivenolie.

  • 3.
    Rør de 2 meltyper i dejen og lad dejen røre i 10 min. i røremaskinen eller ælt i hånden til dejen slipper hænderne og føles smidig.

  • 4.
    Lad dejen efterhæve i ½ time.

  • 5.
    Ælt dejen igennem og rul den ud så den passer til en stor foliebakke 30 x 20 cm.

  • 6.
    Pensl foliebakke med olivenolie pres dejen ned og ud til kanten.

  • 7.
    Lav dybe huller med 2 fingre i dejen.

  • 8.
    Pensl dejen med olivenolie, fordel kartoffelskiverne på dejen med rosmarinkviste og drys med salt.

  • 9.
    Placer foliebakken på grillen ved ind­irekte varme og bag den i ca. 30 min. til den føles sprød og bagt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12444 kj / 2974 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1115 kj / 266 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 10.2 %6.7 g
Kulhydrat: 62.3 %40.8 g
Fedt: 27.5 %8.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;