HjemOpskrifterFocaccia brød med kartoffel og rosmarin

Focaccia brød med kartoffel og rosmarin

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 3 dl lunt vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk havsalt
  • 3 spsk olivenolie
  • 300 g durummel
  • 325 g hvedemel
    Pynt:
    • 3 spsk olivenolie
    • 1 kartoffel i tynde skiver
    • 2 rosmarinkviste
    • 1 tsk havsalt

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Kom lunt vand i en røreskål eller røremaskine.

    • 2.
      Opløs gæren og tilsæt salt og olivenolie.

    • 3.
      Rør de 2 meltyper i dejen og lad dejen røre i 10 min. i røremaskinen eller ælt i hånden til dejen slipper hænderne og føles smidig.

    • 4.
      Lad dejen efterhæve i ½ time.

    • 5.
      Ælt dejen igennem og rul den ud så den passer til en stor foliebakke 30 x 20 cm.

    • 6.
      Pensl foliebakke med olivenolie pres dejen ned og ud til kanten.

    • 7.
      Lav dybe huller med 2 fingre i dejen.

    • 8.
      Pensl dejen med olivenolie, fordel kartoffelskiverne på dejen med rosmarinkviste og drys med salt.

    • 9.
      Placer foliebakken på grillen ved ind­irekte varme og bag den i ca. 30 min. til den føles sprød og bagt.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    12247 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    1103 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.2 g
    Protein: 9.9 %6.4 g
    Kulhydrat: 63.7 %41.4 g
    Fedt: 26.4 %7.9 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;