Focaccia brød med kartoffel og rosmarin

fork and spoon
Snacks
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

3 dl lunt vand
25 g gær
1 tsk. Læsø sydesalt
3 spsk. Don Antonio Ekstra olivenolie.
300 g Il Fornaio durummel
325 g Il Fornaio hvedemel


Pynt:
3 spsk. Don Antonio Ekstra olivenolie
1 kartoffel i tynde skiver
2 stilke rosmarin i små kviste
1 tsk. Læsø sydesalt

 

Sådan gør du

Kom lunt vand i en røreskål eller røremaskine. Opløs gæren og tilsæt salt og olivenolie. Rør de 2 meltyper i dejen og lad dejen røre i 10 min. i røremaskinen eller ælt i hånden til dejen slipper hænderne og føles smidig. Lad dejen efterhæve i ½ time. Ælt dejen igennem og rul den ud så den passer til en stor foliebakke 30 x 20 cm. Pensl foliebakke med olivenolie pres dejen ned og ud til kanten. Lav dybe huller med 2 fingre i dejen. Pensl dejen med olivenolie, fordel kartoffelskiverne på dejen med rosmarinkviste og drys med salt. Placer foliebakken på grillen ved ind­irekte varme og bag den i ca. 30 min. til den føles sprød og bagt.