HjemOpskrifterFlæskesteg med rosmarinstegte pærer og rødløg

Flæskesteg med rosmarinstegte pærer og rødløg

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg flæskesteg
  • 1 tsk salt og peber
  • 4 rosmarinkviste
  • 4 pærer
  • 3 rødløg
  • 1 helt hvidløg
  • 3 laurbærblade
  • 2 spsk olivenolie

Sådan gør du

  • 1.
    Gnid flæskestegen med salt og peber.

  • 2.
    Sørg for, at der kommer salt ned mellem sværene.

  • 3.
    Drys lidt af rosmarinen over.

  • 4.
    Sæt flæskestegen på en rist over en lille bradepande, og steg den ved 200 °C i 1 time og 15 min., eller til den har en centrumtemperatur på 75 °C.

  • 5.
    Del pærerne i både, og skær også rødløg i både.

  • 6.
    Pil hvidløgsfeddene fra hinanden.

  • 7.
    Kom det hele i en bradepande sammen med laurbærblade og resten af rosmarinen.

  • 8.
    Krydr med salt og peber, og dryp olivenolie over.

  • 9.
    Steg det i ovnen sammen med flæskestegen i 30-40 min., og servér sammen med kødet.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12994 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
670 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 26.3 %10.4 g
Kulhydrat: 13.8 %5.4 g
Fedt: 59.9 %10.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;