HjemOpskrifterFlæskesteg med krydderurter og bulgursalat med kål, mozzarella og granatæble

Flæskesteg med krydderurter og bulgursalat med kål, mozzarella og granatæble

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 fed hvidløg
  • 1 kg flæskesteg
  • 1 dl bredbladet persille
  • 6 frisk salvie
  • salt & sort peber
  • 2.5 dl bulgur
  • 4.5 dl vand
  • 150 g rødkål
  • 150 g grønkål
  • 1 granatæble
  • 1 dl mynte
  • 250 g friske mozzarella oste
  • 0.5 citron saftten

Sådan gør du

  • 1.
    Skær et snit ind i fedtlaget mellem kødet og sværen, så sværen kan vippes af som et låg, men stadig sidder fast langs den ene side.

  • 2.
    Hak hvidløg fint, og hak persille og salvie groft.

  • 3.
    Krydr stegen indvendigt med salt og peber, og læg hvidløg og krydderurter ind på kødet.

  • 4.
    Vip sværen tilbage, og brug kødsnor til at binde stegen sammen igen.

  • 5.
    Krydr stegen udvendigt med salt og peber, og læg den i et ovnfast fad med sværen nogenlunde plant, så den bliver sprød.

  • 6.
    Brug evt. en halv kartoffel eller et stykke sammenkrøllet sølvpapir til at løfte stegen op, hvis den ikke er helt jævn.

  • 7.
    Bag stegen i ovnen ved 200°C i 1 time.

  • 8.
    Hæv temperaturen til 225°C, og steg den færdig i 10 min., til sværen er sprød.

  • 9.
    Stegen skal have en centrumtemperatur på 72°C.

  • 10.
    Kog imens bulguren i vand med lidt salt under låg i 15 min.

  • 11.
    Lad den trække i 10 min., og kom den så over i en salatskål.

  • 12.
    Snit rødkål og grønkål fint, og tag kernerne ud af granatæblet.

  • 13.
    Bland det hele i bulguren sammen med grofthakket mynte, mozzarella i grove stykker, citronsaft og olivenolie samt lidt salt og peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16205 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
653 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 27 %10.4 g
Kulhydrat: 16.2 %6.2 g
Fedt: 56.8 %10.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;