HjemOpskrifterFlæskesteg med hvidløg, citron og rosmarin, hvidvinssauce med pancetta

Flæskesteg med hvidløg, citron og rosmarin, hvidvinssauce med pancetta

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 fed hvidløg
  • 1 Friland flæskesteg
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 3 spsk frisk rosmarin
  • salt
  • sort peber
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 100 g pancetta i grove tern
  • 4 dl hvidvin
  • 1 dl vand
  • 2 spsk majsstivelse

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Skær en dyb ridse i fedtet mellem kød og svær.

  • 2.
    Ridsen skal gå hele vejen langs stegen, så sværen blot sidder fast på 2-3 cm., og kan vippes op som et låg.

  • 3.
    Krydr stegen med salt og peber – også inde under sværen.

  • 4.
    Skær hvidløg i tynde skiver, og skræl skallen af citronen med en kartoffelskræller.

  • 5.
    Hak rosmarinen groft.

  • 6.
    Fordel hvidløg, citronskal og rosmarin oven på kødet, og læg sværen ind over.

  • 7.
    Bind stegen sammen med en kødsnor.

  • 8.
    Gnid sværen godt med groft salt.

  • 9.
    Skær løg i både, og guleroden i tykke skiver.

  • 10.
    Kom det i bunden af et ovnfast fad sammen med pancetta.

  • 11.
    Hæld hvidvin og vand i, og læg stegen på en rist over fadet.

  • 12.
    Steg det ved 200 °C i 1 time og 10 min – eller til kødet har en centrumtemperatur på 74 °C.

  • 13.
    Tag fadet ud, og skru temperaturen op til 225 °C.

  • 14.
    Sigt væden fra bradepanden over i en gryde.

  • 15.
    Kom stegen tilbage i ovnen, og lad sværen blive sprød i 10 min.

  • 16.
    Skum imens det meste af fedtet fra skyen, og jævn den med majsstivelse rørt op i en smule vand.

  • 17.
    Smag til med salt og peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18632 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
766 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.2 g
Protein: 28.1 %12.7 g
Kulhydrat: 3.5 %1.6 g
Fedt: 62.3 %12.9 g
Alkohol: 6.1 %1.6 g
;