Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Grillbuffet
Mad til Pinsefrokost
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Danske Madskatte
Frilandsgris
Glade Groensager
Pure Dansk
Oles Gaard
Them Andelsmejeri
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Baby
Hjem
Opskrifter
Flæskesteg med hvidløg, citron og rosmarin, hvidvinssauce med pancetta
Flæskesteg med hvidløg, citron og rosmarin, hvidvinssauce med pancetta
Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
2 fed hvidløg
1 Friland flæskesteg
1 citron (usprøjtet)
3 spsk frisk rosmarin
salt
sort peber
1 løg
1 gulerod
100 g pancetta i grove tern
4 dl hvidvin
1 dl vand
2 spsk majsstivelse
Sådan gør du
Tilberedning
1.
Skær en dyb ridse i fedtet mellem kød og svær.
2.
Ridsen skal gå hele vejen langs stegen, så sværen blot sidder fast på 2-3 cm., og kan vippes op som et låg.
3.
Krydr stegen med salt og peber – også inde under sværen.
4.
Skær hvidløg i tynde skiver, og skræl skallen af citronen med en kartoffelskræller.
5.
Hak rosmarinen groft.
6.
Fordel hvidløg, citronskal og rosmarin oven på kødet, og læg sværen ind over.
7.
Bind stegen sammen med en kødsnor.
8.
Gnid sværen godt med groft salt.
9.
Skær løg i både, og guleroden i tykke skiver.
10.
Kom det i bunden af et ovnfast fad sammen med pancetta.
11.
Hæld hvidvin og vand i, og læg stegen på en rist over fadet.
12.
Steg det ved 200 °C i 1 time og 10 min – eller til kødet har en centrumtemperatur på 74 °C.
13.
Tag fadet ud, og skru temperaturen op til 225 °C.
14.
Sigt væden fra bradepanden over i en gryde.
15.
Kom stegen tilbage i ovnen, og lad sværen blive sprød i 10 min.
16.
Skum imens det meste af fedtet fra skyen, og jævn den med majsstivelse rørt op i en smule vand.
17.
Smag til med salt og peber.
SPISETID opskrift
Jul
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18632 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
766 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.2 g
Protein:
28.1 %
12.7 g
Kulhydrat:
3.5 %
1.6 g
Fedt:
62.3 %
12.9 g
Alkohol:
6.1 %
1.6 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;