Fladbrød med edamamehummus og spicy stegte kartofler

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Fladbrød med edamamehummus og spicy stegte kartofler
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2½ dl lunkent vand 

25 g gær 

1 spsk. olivenolie 

2 tsk. groft salt 

2 tsk. honning 

400 g hvedemel

350 g pillede edamamebønner 

2 spsk. tahin (kan erstattes med peanutbutter) 

2 spsk. citronsaft. 

½ dl vand 

Salt og sort peber

500 g kartofler 

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. chiliflager 

1 tsk. paprika 

2 spsk. olivenolie

1 god håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du

Rør vand og gær sammen med olivenolie, salt og honning. Tilsæt melet, og ælt dejen godt sammen. Lad den hæve et lunt sted i 1½ time. Del dejen i 8 stykker, og tril dem til kugler. Rul hver kugle ud til et fladbrød. Varm en tykbundet pande op, og bag brødene i panden (uden olie) ved middel varme, ca. 2-3 min. pr. side. Pak dem ind i et rent viskestykke, efterhånden som de bliver færdige. Blend edamamebønner sammen med tahin, citronsaft og vand, og smag til med salt og peber. Skær kartoflerne i tern, og vend dem med spidskommen, chiliflager, paprika, salt, peber og olivenolie. Kom dem i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen ved 200°C i 30 min. Vend de færdige kartofler med grofthakket persille.

 

Energi pr. person: 2940KJ/703Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 6,3 g. 
Kulhydrat: 23,8 g. 
Fedt: 4,7 g