HjemOpskrifterFladbrød med edamamehummus og spicy stegte kartofler

Fladbrød med edamamehummus og spicy stegte kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 25 g gær
  • 2½ dl lunkent vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk honning
  • 400 g hvedemel
  • 350 g edamamebønner (sojabønner)
  • 2 spsk tahin (ristet sesampasta) (kan erstattes med peanutbutter)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ dl vand
  • salt og sort peber
  • 500 g kartofler
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk tørrede chiliflager
  • 1 tsk paprika
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 dl bredbladet persille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør vand og gær sammen med olivenolie, salt og honning.

  • 2.
    Tilsæt melet, og ælt dejen godt sammen.

  • 3.
    Lad den hæve et lunt sted i 1½ time.

  • 4.
    Del dejen i 8 stykker, og tril dem til kugler.

  • 5.
    Rul hver kugle ud til et fladbrød.

  • 6.
    Varm en tykbundet pande op, og bag brødene i panden (uden olie) ved middel varme, ca. 2-3 min. pr. side.

  • 7.
    Pak dem ind i et rent viskestykke, efterhånden som de bliver færdige.

  • 8.
    Blend edamamebønner sammen med tahin, citronsaft og vand, og smag til med salt og peber.

  • 9.
    Skær kartoflerne i tern, og vend dem med spidskommen, chiliflager, paprika, salt, peber og olivenolie.

  • 10.
    Kom dem i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen ved 200°C i 30 min.

  • 11.
    Vend de færdige kartofler med grofthakket persille.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12272 kj / 2933 kcal
Næringsindhold pr. 100g
713 kj / 170 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.7 g
Protein: 13.3 %5.6 g
Kulhydrat: 60 %25.2 g
Fedt: 26.7 %5.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;