HjemOpskrifterFladbrød med hummus, stegt aubergine og tahindressing

Fladbrød med hummus, stegt aubergine og tahindressing

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 auberginer
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids sort peber
  • 0.5 dl olivenolie
  • 0.5 agurk
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 100 g tahin
  • 0.5- 1 dl vand
  • 1 citron
  • 200 g hummus
  • 4 fladbrød

Sådan gør du

Fremgangsåde
  • 1.
    Skær auberginerne i skiver på 1 cm.

  • 2.
    Krydr begge sider med salt og peber.

  • 3.
    Hæld lidt af olien i en pande, og steg auberginen i 4 min. på den ene side.

  • 4.
    Kom mere af olien i og steg videre i 4 min.

  • 5.
    Vend gerne skiverne flere gange.

  • 6.
    De skal være helt gennemstegte og bløde.

  • 7.
    Flæk agurken, og skær den i tynde skiver.

  • 8.
    Skær rødløg i strimler, og hak persillen groft.

  • 9.
    Bland agurk, løg og persille sammen.

  • 10.
    Blend tahin sammen med vand og saften fra ½ citron – det er nemmest med en stavblender.

  • 11.
    Start med ½ dl vand, og se, hvor meget du får brug for.

  • 12.
    Smag til med salt.

  • 13.
    Lun fladbrødene, og smør dem med hummus.

  • 14.
    Kom aubergine, persillesalat og tahindressing over, og pres ekstra citronsaft over.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10823 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
627 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.6 g
Protein: 10.3 %3.8 g
Kulhydrat: 33.7 %12.4 g
Fedt: 56 %9.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;