HjemOpskrifterFiskegryde med torsk, chorizo, kikærter og kartofler

Fiskegryde med torsk, chorizo, kikærter og kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 400 g kartofler
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g chorizopølser
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk paprika
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dåse flået tomat
  • 2 spsk frisk oregano + ekstra til pynt
  • 400 g kuller- eller torskefileter
  • 1 dåse kogt kikært

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.

  • 2.
    Skær løg og peberfrugt i strimler.

  • 3.
    Hak hvidløget fint, og skær chorizo i tykke skiver.

  • 4.
    Varm olien i en sauterpande, og steg chorizo sammen med løg og peberfrugt i 5 min.

  • 5.
    Tilsæt hvidløg og paprika, og steg videre et minut.

  • 6.
    Kom hvidvin i, og lad det koge lidt op.

  • 7.
    Tilsæt flåede tomater, kartofler og oregano, og lad det simre under låg i 15 min.

  • 8.
    Smag sovsen til med salt og peber, og kom så kikærterne i.

  • 9.
    Skær fisken i grove stykker, og læg det øverst på sovsen.

  • 10.
    Læg låg på, og lad retten simre færdig i 5-6 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8860 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
425 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 25.1 %6.3 g
Kulhydrat: 30 %7.5 g
Fedt: 38.5 %4.4 g
Alkohol: 6.4 %0.9 g
;