4 personer
1 løg
800 g Strandby Fisk fiskefars
0,5 tsk friskkværnet sort peber
0,5 tsk salt
20 g smør
1 spsk neutral olie
Rødbederemoulade:
300 g rødbede
2 spsk kapers
2 spsk cornichoner
1 dl mayonnaise
1,5 dl creme fraiche 18 %
1 spsk dijonsennep
0,5 tsk salt
0,5 tsk friskkværnet sort peber
1 citron
Frisk dild
Riv løget fint, og rør det i fiskefarsen sammen med salt og friskkværnet sort peber. Form fiskefrikadellerne i håndfladen ved at bruge en ske dyppet i koldt vand. Varm en pande og tilsæt smør og olie. Når smørret er smeltet, steg så fiskefrikadellerne i fire minutter på hver side ved lav varme, indtil de er gennemstegte og har en flot stegeskorpe.
Fortsæt med rødbederemoulade: Kog rødbeder indtil de stadigvæk har lidt bid tilbage. Hak nu rødbeder, kapers og cornichoner fint, og bland sammen med mayonnaise, creme fraiche og dijonsennep. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Servér fiskefrikadellerne på et fad, og pynt med citronbåde og frisk dild. Anret rødbederemouladen i en skål ved siden af.
Tip: Tilsæt en smule tørrede fennikelfrø og kommen i rødbederemouladen for en ny og spændende smagsoplevelse.
Energi pr. person: 2753 kJ/655,5 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,5 g
Kulhydrat: 8 g
Fedt: 12 g