Fiskefrikadeller med lime og krydderurter

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Fiskefrikadeller med lime
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g fiskefars
skal og saft af 1 lime
3 spsk. hakkede krydderurter (persille, dild, kørvel, brøndkarse)
Neutral olie og smør til stegning

Ovnbagte kartofler:
800 g kartofler, gerne med skal
3 spsk. olivenolie
salt og kværnet peber
2 tsk. tørret oregano

Dressing:
3 dl skyr (350 g)
100 g revet gulerødder
1 tsk. tørret estragon
2 tsk. sød sennep
1 spsk. finthakket løg
¼ tsk. gurkemeje
½ tsk. karry

Sådan gør du

Bland ingredienserne sammen til dressingen og lad den trække på køl.
Vend kartoffelbåde med olivenolie, salt, kværnet peber og tørret oregano. Kom kartoflerne i et ovnfast fad og bag dem ved 200 grader i ca. 45 min.
Bland revet limeskal, saft og krydderurter i den færdige fiskefars.

Varm en pande op med lige dele smør og olie.
Form fiskefarsen som små deller med en ske og steg dem ca. 5 min på hver side ved medium varme.

Servér de lune sprøde kartofler med remouladedressingen og små krydderurter fiskefrikadeller.

Energi pr. person: 1498 kJ / 357 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 27 %
Fedt: 9 %
Kulhydrat: 64 %