HjemOpskrifterFigenstænger med kakao, hasselnødder og kokos

Figenstænger med kakao, hasselnødder og kokos

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
antal: 8 stk.
  • 50 g hasselnødder
  • 125 g dadler (vægt uden sten)
  • 75 g tørrede figner
  • 2 spsk sesamfrø, ristede
  • 3 spsk kakaopulver
  • 25 g kokosmel

Sådan gør du

  • 1.
    Rist hasselnødderne i en bradepande i ovnen i 8 min. ved 180°C.

  • 2.
    Kom dem i et rent viskestykke og gnid skallerne af.

  • 3.
    Kom nødderne i en foodprocessor sammen med udstenede dadler, figner, sesamfrø og kakao.

  • 4.
    Blend det sammen til en ensartet masse.

  • 5.
    Tryk massen ned i en firkantet form på ca. 12x20 cm beklædt med plastfolie.

  • 6.
    Drys kokos hen over toppen, og tryk det lidt fast.

  • 7.
    Lad figenmassen stå i køleskabet i en time, og skær den så ud i 8 stænger.

  • 8.
    Opbevares med madpapir imellem i en lufttæt beholder i køleskabet.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5059 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1601 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 11.0 g
Protein: 7.5 %7.0 g
Kulhydrat: 47.5 %44.7 g
Fedt: 45 %19.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;