Figenstænger med kakao, hasselnødder og kokos

fork and spoon
Snacks
clock
0-30 min
Figenstænger med kakao, hasselnødder og kokos
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Antal: 8 stk. 

50 g hasselnødder

125 g medjoul dadler (vægt uden sten)

75 g tørrede figner

2 spsk. sesamfrø, ristede

3 spsk. kakao

25 g kokosme

Sådan gør du

Rist hasselnødderne i en bradepande i ovnen i 8 min. ved 180°C. Kom dem i et rent viskestykke og gnid skallerne af. Kom nødderne i en foodprocessor sammen med udstenede dadler, figner, sesamfrø og kakao. Blend det sammen til en ensartet masse. Tryk massen ned i en firkantet form på ca. 12x20 cm beklædt med plastfolie. Drys kokos hen over toppen, og tryk det lidt fast. Lad figenmassen stå i køleskabet i en time, og skær den så ud i 8 stænger. Opbevares med madpapir imellem i en lufttæt beholder i køleskabet.

 

Energi pr. person: 1691KJ/153Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 6,2 g. 
Kulhydrat: 50,3 g. 
Fedt: 17,7 g