Festkage med chokolade-marengscreme og bær

fork and spoon
Brød og kager
clock
60-90 min
Festkage med chokolade-marengscreme og bær
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Lagkagebunde:

225 g sukker

6 æg

225 g hvedemel 

1 tsk. vaniljesukker

1½ tsk. bagepulver

Smør og lidt hvedemel til formene

 

Chokolade-marengscreme:

5 æggehvider

70 + 200 g sukker 

0,75 dl vand

400 g blødt smør

1 tsk. vaniljesukker

200 g mørk Green & Black chokolade

200 g abrikossyltetøj, blendet eller uden klumper

250 g blandede bær til pynt

Sådan gør du

Lagkagebunde: Pisk æg og sukker rigtigt godt sammen, til det er lyst og luftigt. Sigt hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i dejen og vend det forsigtigt sammen. Smør to springforme på ca. 22 cm. med smør og drys lidt mel i. Bank overskydende mel ud og fordel dejen i de to forme. Bages i 30-35 min. ved 170°C. Lad kagerne køle af på en rist og flæk dem, så du har fire kagebunde.

Til marengscreme kommes æggehvider i en skål med 70 g sukker, og piskes til det skummer. Smelt 200 g sukker i en gryde sammen med vand til en tyk sirup. Mens der fortsat piskes, hældes den varme sirup i en tynd stråle ned i æggehvideblandingen. Bliv ved med at piske, til du har en blank og helt stiv marengs. Pisk smørret i lidt ad gangen og lad hver portion smør blive helt inkorporeret i marengsen, før en ny portion kommes i. Tilsæt vaniljesukker. Hak og smelt chokoladen og lad den afkøle let, inden den piskes i marengsen. Nu er marengsen klar til brug. 

Læg en kagebund på et fad og smør med halvdelen af abrikossyltetøjet. Gem 1/3 af marengscremen til pynt og kom 1/3 af den tilbageværende del på og læg den næste kagebund over. Gentag med resten af abrikossyltetøjet og den næste 1/3 af marengscremen og gentag med den sidste kagebund. Brug resten af marengscremen til at dekorere toppen og siderne af kagen. Pynt med bær. 

 

Energi pr. person: 4140KJ/339Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g.
Kulhydrat: 38 g.
Fedt: 18,8 g.