HjemOpskrifterFestkage med chokolade-marengscreme og bær

Festkage med chokolade-marengscreme og bær

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
lagkagebunde:
  • 225 g sukker
  • 6 æg
  • 225 g hvedemel
  • 1.5 tsk vaniljesukker
til formene:
  • smør
  • hvedemel
chokolade-marengscreme:
  • 5 æggehvider
  • 270 g sukker
  • 0.75 dl vand
  • 400 blødt smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g abrikosmarmelade
  • 250 g blandede bær til pynt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Lagkagebunde: Pisk æg og sukker rigtigt godt sammen, til det er lyst og luftigt.

  • 2.
    Sigt hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i dejen og vend det forsigtigt sammen.

  • 3.
    Smør to springforme på ca. 22 cm. med smør og drys lidt mel i.

  • 4.
    Bank overskydende mel ud og fordel dejen i de to forme.

  • 5.
    Bages i 30-35 min. ved 170°C.

  • 6.
    Lad kagerne køle af på en rist og flæk dem, så du har fire kagebunde.

  • 7.
    Til marengscreme kommes æggehvider i en skål med 70 g sukker, og piskes til det skummer.

  • 8.
    Smelt 200 g sukker i en gryde sammen med vand til en tyk sirup.

  • 9.
    Mens der fortsat piskes, hældes den varme sirup i en tynd stråle ned i æggehvideblandingen.

  • 10.
    Bliv ved med at piske, til du har en blank og helt stiv marengs.

  • 11.
    Pisk smørret i lidt ad gangen og lad hver portion smør blive helt inkorporeret i marengsen, før en ny portion kommes i.

  • 12.
    Tilsæt vaniljesukker.

  • 13.
    Hak og smelt chokoladen og lad den afkøle let, inden den piskes i marengsen.

  • 14.
    Nu er marengsen klar til brug.

  • 15.
    Læg en kagebund på et fad og smør med halvdelen af abrikossyltetøjet.

  • 16.
    Gem 1/3 af marengscremen til pynt og kom 1/3 af den tilbageværende del på og læg den næste kagebund over.

  • 17.
    Gentag med resten af abrikossyltetøjet og den næste 1/3 af marengscremen og gentag med den sidste kagebund.

  • 18.
    Brug resten af marengscremen til at dekorere toppen og siderne af kagen.

  • 19.
    Pynt med bær.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
32765 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1416 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 4.6 %3.8 g
Kulhydrat: 47.9 %39.9 g
Fedt: 47.5 %18.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;