Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Festkage med chokolade-marengscreme og bær
Festkage med chokolade-marengscreme og bær
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
8 personer
lagkagebunde:
225 g sukker
6 æg
225 g hvedemel
1.5 tsk vaniljesukker
til formene:
smør
hvedemel
chokolade-marengscreme:
5 æggehvider
270 g sukker
0.75 dl vand
400 blødt smør
1 tsk vaniljesukker
200 g mørk chokolade
200 g abrikosmarmelade
250 g blandede bær til pynt
Sådan gør du
1.
Lagkagebunde: Pisk æg og sukker rigtigt godt sammen, til det er lyst og luftigt.
2.
Sigt hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i dejen og vend det forsigtigt sammen.
3.
Smør to springforme på ca. 22 cm. med smør og drys lidt mel i.
4.
Bank overskydende mel ud og fordel dejen i de to forme.
5.
Bages i 30-35 min. ved 170°C.
6.
Lad kagerne køle af på en rist og flæk dem, så du har fire kagebunde.
7.
Til marengscreme kommes æggehvider i en skål med 70 g sukker, og piskes til det skummer.
8.
Smelt 200 g sukker i en gryde sammen med vand til en tyk sirup.
9.
Mens der fortsat piskes, hældes den varme sirup i en tynd stråle ned i æggehvideblandingen.
10.
Bliv ved med at piske, til du har en blank og helt stiv marengs.
11.
Pisk smørret i lidt ad gangen og lad hver portion smør blive helt inkorporeret i marengsen, før en ny portion kommes i.
12.
Tilsæt vaniljesukker.
13.
Hak og smelt chokoladen og lad den afkøle let, inden den piskes i marengsen.
14.
Nu er marengsen klar til brug.
15.
Læg en kagebund på et fad og smør med halvdelen af abrikossyltetøjet.
16.
Gem 1/3 af marengscremen til pynt og kom 1/3 af den tilbageværende del på og læg den næste kagebund over.
17.
Gentag med resten af abrikossyltetøjet og den næste 1/3 af marengscremen og gentag med den sidste kagebund.
18.
Brug resten af marengscremen til at dekorere toppen og siderne af kagen.
19.
Pynt med bær.
Fest
Kager
SPISETID opskrift
Brød og kager
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
32765 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1416 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.9 g
Protein:
4.6 %
3.8 g
Kulhydrat:
47.9 %
39.9 g
Fedt:
47.5 %
18.2 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;