Fermenteret spicy sauerkraut med chili og æble

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Spicy Sauerkraut
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 hvidkål
2 æbler
1 rød chili
1½ spsk groft havsalt

Sådan gør du

Snit hvidkålen fint og skær æblerne i tynde både. Hak chilien groft. Kom det hele i en stor skål og drys salt over. Lad det stå og trække i 10 min og brug så hænderne til at klemme kålen, så der slipper væde ud. Pak kålen tæt i et sylteglas og hæld væden over. Læg låg løst over eller bare et rent klæde. Kålen skal stå et mørkt sted ved stuetemperatur og syrne i 5-8 dage. Kom så tætsluttende låg på og sæt på køl.

NB! Sauerkrauten skal være dækket helt af væde, da syrningsprocessen kun virker uden ilt. For at holde sauerkrauten under væden i glasset, kan du bruge en syltesten, en lille tallerken eller en lille pose med vand, hvor luften er suget ud. Det er vigtigt, at luften kan komme ud af sylteglasset eller krukken, da der udvikles CO2 under fermenteringsprocessen, som bevirker, at der skabes overtryk.

Sauerkrauten syrner af sig selv, mens det står på fx køkkenbordet. Jo mere varme sauerkrauten får, jo hurtigere går fermenteringsprocessen. Når du har opnået den ønskede smag og syrningsgrad, kommes tætsluttende låg på. Hvidkålen opbevares på køl og kan holde sig et par måneder.

Tip! Prøv også fermenteret powerkraut (kål i flere farver, rester af forskellige grøntsager som gulerødder, peberfrugt, forårsløg), gulerødder i stænger, grønne bønner med laurbær, lime med hvidløg - fremgangsmåden er den samme som til fermenteret spicy sauerkraut.

Energi pr. person:
216KJ/52Kcal

Næringsindhold pr. 100g:
Protein: 1,1g
Kulhydrat: 7,3g
Fedt: 0,2g