HjemOpskrifterFermenteret spicy sauerkraut med chili og æble

Fermenteret spicy sauerkraut med chili og æble

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 hvidkål
  • 2 æbler
  • 1 rød chilipeber
  • 1½ spsk groft salt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Snit hvidkålen fint og skær æblerne i tynde både.

  • 2.
    Hak chilien groft.

  • 3.
    Kom det hele i en stor skål og drys salt over.

  • 4.
    Lad det stå og trække i 10 min og brug så hænderne til at klemme kålen, så der slipper væde ud.

  • 5.
    Pak kålen tæt i et sylteglas og hæld væden over.

  • 6.
    Læg låg løst over eller bare et rent klæde.

  • 7.
    Kålen skal stå et mørkt sted ved stuetemperatur og syrne i 5-8 dage.

  • 8.
    Kom så tætsluttende låg på og sæt på køl.

  • 9.
    NB! Sauerkrauten skal være dækket helt af væde, da syrningsprocessen kun virker uden ilt.

  • 10.
    For at holde sauerkrauten under væden i glasset, kan du bruge en syltesten, en lille tallerken eller en lille pose med vand, hvor luften er suget ud.

  • 11.
    Det er vigtigt, at luften kan komme ud af sylteglasset eller krukken, da der udvikles CO2 under fermenteringsprocessen, som bevirker, at der skabes overtryk.

  • 12.
    Sauerkrauten syrner af sig selv, mens det står på fx køkkenbordet.

  • 13.
    Jo mere varme sauerkrauten får, jo hurtigere går fermenteringsprocessen.

  • 14.
    Når du har opnået den ønskede smag og syrningsgrad, kommes tætsluttende låg på.

  • 15.
    Hvidkålen opbevares på køl og kan holde sig et par måneder.

  • 16.
    Tip! Prøv også fermenteret powerkraut (kål i flere farver, rester af forskellige grøntsager som gulerødder, peberfrugt, forårsløg), gulerødder i stænger, grønne bønner med laurbær, lime med hvidløg - fremgangsmåden er den samme som til fermenteret spicy sauerkraut.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
1797 kj / 430 kcal
Næringsindhold pr. 100g
119 kj / 28 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 15.1 %1.1 g
Kulhydrat: 78.2 %5.5 g
Fedt: 6.7 %0.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;