HjemOpskrifterFastelavnstønder

Fastelavnstønder

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 portioner
  • 2 spsk hindbærmarmelade
  • 350 g chokolade kager
  • 1 tsk romessens
  • 200 g marcipan
  • 1 spsk glukosesirup
  • 50 g flormelis
  • 100 g mørk chokolade
  • slik og krymmel til pynt

Sådan gør du

Tilberedning

Kom chokoladekagen i en foodprocessor og hak det sammen med hindbærmarmelade og romessens. Tril massen til to tykke og lige pølser. Sæt dem på køl i en halv time. Ælt imens marcipan sammen med glukosesirup og flormelis. Rul marcipanen ud til ca. 3 mm tykkelse og skær til, så det passer med de to pølser. Rul pølserne forsigtig ind i marcipanen og skær til, så det passer uden overlap. Skær hver pølse i 4 stykker, så du får 8 træstammer i alt. Sæt træstammerne på køl igen, mens du klargør chokoladen. Hak chokoladen fint og tag en tredjedel fra. Smelt resten over vandbad. Sluk for varmen og rør den sidste tredjedel i. Tag træstammerne ud af køleskabet og dyp hver ende i den smeltede chokolade. Sæt dem på højkant på en bakke med et stykke bagepapir. Pynt med lidt slik og krymmel på toppen. Klip små katte eller masker ud af sort karton og brug en lille klat chokolade til at lime dem fast på siden af træstammerne.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14558 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1923 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 4.9 %5.6 g
Kulhydrat: 56.9 %64.4 g
Fedt: 38.2 %19.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;