Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Baby
Vin til maden
Mejeri i MENY
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Fastelavnsboller med lemon curd, hindbærfløde og hindbær
Fastelavnsboller med lemon curd, hindbærfløde og hindbær
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
8 stk
Vandbakkelser:
1.25 dl letmælk
1.25 dl vand
1 knivspids salt
1 spsk sukker
125 g smør (blødt)
150 g hvedemel
5 æg str. M/L
Craquelin:
50 g smør (blødt)
75 g rørsukker
75 g hvedemel
Lemon curd:
2 citroner (usprøjtede)
100 spsk sukker
50 g smør
2 æg
Hindbærskum:
2 dl piskefløde
2 spsk flormelis
200 g hindbær
Sådan gør du
1.
Vandbakkelser: Kom mælk, vand og smør i en gryde.
2.
Lad smørret smelte, og kom salt i.
3.
Når det koger, røres melet i, og der røres hurtigt i et par minutter.
4.
Kom dejen over i en skål – gerne i en røremaskine.
5.
Lad den køle lidt af.
6.
Pisk æggene let sammen.
7.
Hvis du bruger røremaskine, røres dejen med en dejspade.
8.
Ellers brug en elpisker med dejkroge.
9.
Mens der røres, tilsættes de piskede æg lidt ad gangen.
10.
Lad hver portion æg smelte ind i dejen, inden der tilsættes mere.
11.
Fortsæt til alle æggene er i.
12.
Rør i ca. 10 min., til dejen er helt blank og kan strækkes.
13.
Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt runde vandbakkelser ud med en diameter på 6-7 cm.
14.
Lav god plads mellem dem, da de hæver meget under bagning.
15.
Varm ovnen op til 200 °C.
16.
Lad vandbakkelserne stå, mens craquelinen laves.
17.
Craquelin: Rør smør sammen med rørsukker og mel.
18.
Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir – ca. 1 mm tykkelse.
19.
Kom dejen i fryseren i 15 min., og stik små cirkler ud, som er lidt mindre end diameteren på vandbakkelserne.
20.
Læg en dejskive på toppen af hver vandbakkelse, og kom dem i ovnen.
21.
Sænk temperaturen til 160 °C, og bag vandbakkelserne i ca. 40 min.
22.
Undlad at åbne ovnen de første 20 min., da det kan få vandbakkelserne til at kollapse.
23.
Lad vandbakkelserne køle af på en rist.
24.
Lemon curd: Riv skallen af citronerne, og pres saften.
25.
Kom begge dele i en skål over vandbad sammen med sukker og smør.
26.
Varm det op, så smørret smelter.
27.
Kom æggene i, og pisk det let sammen, mens der fortsat varmes.
28.
Rør, indtil massen begynder at tykne – det skal bare tykne en smule.
29.
Hvis der kommer for meget varme på, vil det skille, så hold temperaturen under 70 °C.
30.
Hæld curden over i et rent glas og lad det køle af, så det bliver mere fast i konsistensen.
31.
Opbevar glasset på køl.
32.
Hindbærskum: Skær rundt om toppen på hver vandbakkelse, så du får et lille låg.
33.
Kom flormelis i fløden, og pisk den skummet.
34.
Mos halvdelen af hindbærrene, og vend dem i flødeskummet.
35.
Kom det i en sprøjtepose.
36.
Kom et par skefulde lemon curd i bunden af hver vandbakkelse, og top med hindbærskum.
37.
Pynt med et par friske hindbær, og sæt toppen på.
38.
Drys med lidt flormelis.
SPISETID opskrift
Brød og kager
Dessert
Fastelavn
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19292 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1004 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.0 g
Protein:
6.8 %
4.0 g
Kulhydrat:
35.5 %
21.0 g
Fedt:
57.7 %
15.6 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;