HjemOpskrifterFastelavnsboller med lemon curd, hindbærfløde og hindbær

Fastelavnsboller med lemon curd, hindbærfløde og hindbær

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 stk
Vandbakkelser:
  • 1.25 dl letmælk
  • 1.25 dl vand
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk sukker
  • 125 g smør (blødt)
  • 150 g hvedemel
  • 5 æg str. M/L
Craquelin:
  • 50 g smør (blødt)
  • 75 g rørsukker
  • 75 g hvedemel
Lemon curd:
  • 2 citroner (usprøjtede)
  • 100 spsk sukker
  • 50 g smør
  • 2 æg
Hindbærskum:
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk flormelis
  • 200 g hindbær

Sådan gør du

  • 1.
    Vandbakkelser: Kom mælk, vand og smør i en gryde.

  • 2.
    Lad smørret smelte, og kom salt i.

  • 3.
    Når det koger, røres melet i, og der røres hurtigt i et par minutter.

  • 4.
    Kom dejen over i en skål – gerne i en røremaskine.

  • 5.
    Lad den køle lidt af.

  • 6.
    Pisk æggene let sammen.

  • 7.
    Hvis du bruger røremaskine, røres dejen med en dejspade.

  • 8.
    Ellers brug en elpisker med dejkroge.

  • 9.
    Mens der røres, tilsættes de piskede æg lidt ad gangen.

  • 10.
    Lad hver portion æg smelte ind i dejen, inden der tilsættes mere.

  • 11.
    Fortsæt til alle æggene er i.

  • 12.
    Rør i ca. 10 min., til dejen er helt blank og kan strækkes.

  • 13.
    Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt runde vandbakkelser ud med en diameter på 6-7 cm.

  • 14.
    Lav god plads mellem dem, da de hæver meget under bagning.

  • 15.
    Varm ovnen op til 200 °C.

  • 16.
    Lad vandbakkelserne stå, mens craquelinen laves.

  • 17.
    Craquelin: Rør smør sammen med rørsukker og mel.

  • 18.
    Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir – ca. 1 mm tykkelse.

  • 19.
    Kom dejen i fryseren i 15 min., og stik små cirkler ud, som er lidt mindre end diameteren på vandbakkelserne.

  • 20.
    Læg en dejskive på toppen af hver vandbakkelse, og kom dem i ovnen.

  • 21.
    Sænk temperaturen til 160 °C, og bag vandbakkelserne i ca. 40 min.

  • 22.
    Undlad at åbne ovnen de første 20 min., da det kan få vandbakkelserne til at kollapse.

  • 23.
    Lad vandbakkelserne køle af på en rist.

  • 24.
    Lemon curd: Riv skallen af citronerne, og pres saften.

  • 25.
    Kom begge dele i en skål over vandbad sammen med sukker og smør.

  • 26.
    Varm det op, så smørret smelter.

  • 27.
    Kom æggene i, og pisk det let sammen, mens der fortsat varmes.

  • 28.
    Rør, indtil massen begynder at tykne – det skal bare tykne en smule.

  • 29.
    Hvis der kommer for meget varme på, vil det skille, så hold temperaturen under 70 °C.

  • 30.
    Hæld curden over i et rent glas og lad det køle af, så det bliver mere fast i konsistensen.

  • 31.
    Opbevar glasset på køl.

  • 32.
    Hindbærskum: Skær rundt om toppen på hver vandbakkelse, så du får et lille låg.

  • 33.
    Kom flormelis i fløden, og pisk den skummet.

  • 34.
    Mos halvdelen af hindbærrene, og vend dem i flødeskummet.

  • 35.
    Kom det i en sprøjtepose.

  • 36.
    Kom et par skefulde lemon curd i bunden af hver vandbakkelse, og top med hindbærskum.

  • 37.
    Pynt med et par friske hindbær, og sæt toppen på.

  • 38.
    Drys med lidt flormelis.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19292 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1004 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 6.8 %4.0 g
Kulhydrat: 35.5 %21.0 g
Fedt: 57.7 %15.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;