Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Fastelavnsbolle med remonce, mælkechokoladecreme og blåbær
Fastelavnsbolle med remonce, mælkechokoladecreme og blåbær
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
12 stk
Dej:
1.5 dl mælk
25 g gær
25 g sukker
0.5 tsk groft salt
100 g smør (blødt)
375 g hvedemel
1 æg
Chokoladecreme:
3 æggeblommer
50 g sukker
1 tsk vaniljesukker
20 g Maizena majsstivelse
2.5 dl mælk
75 g mælkechokolade (grofthakket)
Remonce:
50 g smør (blødt)
50 g marcipan
50 g sukker
125 g blåbær
1 æg til pensling
Glasur:
150 g flormelis
4 spsk vand
frugtfarve og evt. krymmel
Sådan gør du
1.
Chokoladecreme: Æggeblommer røres sammen med sukker, vaniljesukker og maizena i en gryde uden varme under.
2.
Tilsæt lidt af mælken, og rør det til en glat konsistens.
3.
Kom resten af mælken i, og varm det op til kogepunktet, mens der røres.
4.
Rør grundigt i et minut, mens cremen koger.
5.
Tag den af varmen, og rør chokoladen i, så den smelter.
6.
Kom cremen i en beholder, og dæk med plastfolie.
7.
Sørg for at dække helt ned til selve cremen, så der ikke dannes skind.
8.
Lad cremen køle af i køleskabet.
9.
Inden brug piskes den op med en elpisker, så konsistensen er cremet.
10.
Dej: Lun mælken, så den er håndvarm.
11.
Rør gæren i mælken, og tilsæt æg, sukker og salt.
12.
Rør smør og det meste af melet i, og tilsæt det sidste mel lidt ad gangen, mens der æltes.
13.
Dæk dejen til, og sæt den til hævning et lunt sted i 1½ time.
14.
Rul dejen ud til et rektangel i ca. ½ cm tykkelse.
15.
Skær dejen i 12 firkanter.
16.
Rør ingredienserne til remonce sammen.
17.
Kom en stor spiseskefuld chokoladecreme på hvert stykke dej.
18.
Kom en teskefuld remonce ovenpå, og top med 4-5 blåbær.
19.
Saml hjørnerne på hvert stykke dej, og klem dem forsigtigt sammen.
20.
Form hvert stykke forsigtigt til en bolle, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
21.
Lad bollerne efterhæve i 30 min.
22.
Pensl med sammenpisket æg, og bag bollerne i 15 min. på 200 °C.
23.
Lad dem køle af på en rist, og pynt så med glasur og evt. krymmel.
24.
Du kan farve glasuren lilla med en blanding af rød og blå konditorfarve, hvis du ikke har lilla.
SPISETID opskrift
Brød og kager
Dessert
Fastelavn
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19510 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1141 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.1 g
Protein:
7 %
4.7 g
Kulhydrat:
56.9 %
38.2 g
Fedt:
36.1 %
11.1 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;