HjemOpskrifterFastelavnsbolle med remonce, mælkechokoladecreme og blåbær

Fastelavnsbolle med remonce, mælkechokoladecreme og blåbær

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

12 stk
Dej:
  • 1.5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 25 g sukker
  • 0.5 tsk groft salt
  • 100 g smør (blødt)
  • 375 g hvedemel
  • 1 æg
Chokoladecreme:
  • 3 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 20 g Maizena majsstivelse
  • 2.5 dl mælk
  • 75 g mælkechokolade (grofthakket)
Remonce:
  • 50 g smør (blødt)
  • 50 g marcipan
  • 50 g sukker
  • 125 g blåbær
  • 1 æg til pensling
Glasur:
  • 150 g flormelis
  • 4 spsk vand
  • frugtfarve og evt. krymmel

Sådan gør du

  • 1.
    Chokoladecreme: Æggeblommer røres sammen med sukker, vaniljesukker og maizena i en gryde uden varme under.

  • 2.
    Tilsæt lidt af mælken, og rør det til en glat konsistens.

  • 3.
    Kom resten af mælken i, og varm det op til kogepunktet, mens der røres.

  • 4.
    Rør grundigt i et minut, mens cremen koger.

  • 5.
    Tag den af varmen, og rør chokoladen i, så den smelter.

  • 6.
    Kom cremen i en beholder, og dæk med plastfolie.

  • 7.
    Sørg for at dække helt ned til selve cremen, så der ikke dannes skind.

  • 8.
    Lad cremen køle af i køleskabet.

  • 9.
    Inden brug piskes den op med en elpisker, så konsistensen er cremet.

  • 10.
    Dej: Lun mælken, så den er håndvarm.

  • 11.
    Rør gæren i mælken, og tilsæt æg, sukker og salt.

  • 12.
    Rør smør og det meste af melet i, og tilsæt det sidste mel lidt ad gangen, mens der æltes.

  • 13.
    Dæk dejen til, og sæt den til hævning et lunt sted i 1½ time.

  • 14.
    Rul dejen ud til et rektangel i ca. ½ cm tykkelse.

  • 15.
    Skær dejen i 12 firkanter.

  • 16.
    Rør ingredienserne til remonce sammen.

  • 17.
    Kom en stor spiseskefuld chokoladecreme på hvert stykke dej.

  • 18.
    Kom en teskefuld remonce ovenpå, og top med 4-5 blåbær.

  • 19.
    Saml hjørnerne på hvert stykke dej, og klem dem forsigtigt sammen.

  • 20.
    Form hvert stykke forsigtigt til en bolle, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

  • 21.
    Lad bollerne efterhæve i 30 min.

  • 22.
    Pensl med sammenpisket æg, og bag bollerne i 15 min. på 200 °C.

  • 23.
    Lad dem køle af på en rist, og pynt så med glasur og evt. krymmel.

  • 24.
    Du kan farve glasuren lilla med en blanding af rød og blå konditorfarve, hvis du ikke har lilla.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19510 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1141 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 7 %4.7 g
Kulhydrat: 56.9 %38.2 g
Fedt: 36.1 %11.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;