HjemOpskrifterFalafelburger med myntedressing

Falafelburger med myntedressing

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Falafelbøffer
  • 250 g kikærter (lagt i blød natten over (vægt er før iblødsætning)*
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • bredbladet persille
  • 1.5 tsk stødt koriander
  • 1.5 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk flagesalt
  • 1 spsk sesamfrø
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 dl olivenolie til stegning
Desuden
  • 150 g græsk inspireret yoghurt 10%
  • mynte
  • 1 fed hvidløg
  • salt
  • sort peber
  • 2 tomater
  • 1 rødløg
  • 4 burgerboller
  • 8 blade hovedsalat

Sådan gør du

  • 1.
    Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem.

  • 2.
    Lad dem dryppe af i en sigte, og kom dem i en foodprocessor sammen med løg skåret i både, og hak det groft.

  • 3.
    Hak hvidløg fint, og kom det i foodprocessoren sammen med kikærterne, og tilsæt persille, koriander, spidskommen, salt, sesamfrø og hvedemel.

  • 4.
    Hak det sammen til en grov fars.

  • 5.
    Form farsen til 4 bøffer ved at presse farsen sammen med fugtede hænder.

  • 6.
    Varm olien i en pande, og steg falafelbøfferne ved middel varme i 5 min. på hver side.

  • 7.
    Hak mynten fint, og bland med yoghurt og knust hvidløg.

  • 8.
    Smag til med salt og peber.

  • 9.
    Skær tomater og rødløg i skiver, og lun burgerbollerne.

  • 10.
    Læg bollerne sammen med salat, dressing, falafelbøf, tomat og løg.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9486 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
785 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.9 g
Protein: 10.6 %4.9 g
Kulhydrat: 37.5 %17.3 g
Fedt: 51.9 %11.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;