Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Grillbuffet
Mad til Pinsefrokost
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Danske Madskatte
Frilandsgris
Glade Groensager
Pure Dansk
Oles Gaard
Them Andelsmejeri
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Hjem
Opskrifter
Falafelburger med myntedressing
Falafelburger med myntedressing
Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
Falafelbøffer
250 g kikærter (lagt i blød natten over (vægt er før iblødsætning)*
1 løg
1 fed hvidløg
bredbladet persille
1.5 tsk stødt koriander
1.5 tsk stødt spidskommen
2 tsk flagesalt
1 spsk sesamfrø
4 spsk hvedemel
1 dl olivenolie til stegning
Desuden
150 g græsk inspireret yoghurt 10%
mynte
1 fed hvidløg
salt
sort peber
2 tomater
1 rødløg
4 burgerboller
8 blade hovedsalat
Sådan gør du
1.
Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem.
2.
Lad dem dryppe af i en sigte, og kom dem i en foodprocessor sammen med løg skåret i både, og hak det groft.
3.
Hak hvidløg fint, og kom det i foodprocessoren sammen med kikærterne, og tilsæt persille, koriander, spidskommen, salt, sesamfrø og hvedemel.
4.
Hak det sammen til en grov fars.
5.
Form farsen til 4 bøffer ved at presse farsen sammen med fugtede hænder.
6.
Varm olien i en pande, og steg falafelbøfferne ved middel varme i 5 min. på hver side.
7.
Hak mynten fint, og bland med yoghurt og knust hvidløg.
8.
Smag til med salt og peber.
9.
Skær tomater og rødløg i skiver, og lun burgerbollerne.
10.
Læg bollerne sammen med salat, dressing, falafelbøf, tomat og løg.
Grøntsager
SPISETID opskrift
Frokost
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9486 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
785 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.9 g
Protein:
10.6 %
4.9 g
Kulhydrat:
37.5 %
17.3 g
Fedt:
51.9 %
11.0 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;