Entrecote med tomatiseret bearnaise og bønnefritter

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Entrecote med bønnefritter og tomatiseret bearnaise
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk entrecoter

Olie og smør til stegning

Salt og kværnet peber

 

Semi-dried cherrytomater:

300 g cherrytomater

2 tsk sukker

4 spsk olivenolie

Kværnet peber

 

Bønnefritter:

500 g frosne bønner

½ dl olivenolie

1 tsk hvidløgssalt

1 tsk seasalt

20 g friske spinatblade

 

Tomatiseret bearnaise:

3 dl creme fraiche 38%

1-2 spsk tomatkoncentrat

3 stk æggeblommer

100 g koldt smør

2-3 spsk citronsaft

1 tsk salt

½ tsk kværnet peber

½ dl friskhakket estragon

Pynt: Frisk estragon

Sådan gør du

Del cherrytomater i halve og kom dem på bagepapir i en bradepande. Drys med sukker, olivenolie og kværnet peber. Kom tomaterne i ovnen ved 125°C i 60 minutter. De kan med fordel laves dagen før. Varm en ovn op til 200°C varmluft. Kom de frosne bønner i en skål og vend dem med olivenolie, hvidløgssalt og seasalt. Kom dem på bagepapir i en bradepande og steg dem i ovnen i 40-45 minutter. Vend dem undervejs. Når bønnefritterne er tilberedte, vendes den skyllede, friske spinat i bønnerne.

Til bearnaisesaucen piskes creme fraiche 38 %, tomatkoncentrat og æggeblommer sammen i en gryde. Pisk i ca. 6 minutter. Konsistensen er først lidt tynd, men derefter piskes det tykt og samler sig igen. Pisk tern af koldt smør i saucen lidt efter lidt ved medium varme. Smag til med citronsaft, salt, kværnet peber og friskhakket estragon.

Varm 2 pander op med olie og smør. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Steg entrecoterne på hver pande, og sørg for, at der er en god stegeskorpe. Steg på begge sider i ca. 3 minutter. Krydr med salt og peber.

Anret stegte entrecoter, bønnefritter med spinat, semi-dried cherrytomater, tomatiseret bearnaise og drys med frisk estragon.

 

Energi pr. person: 4408 kJ/1050 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 16,5 g
Kulhydrat: 2,5 g