Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 20

Lør: 10 - 18

Søn: lukket

 

Entrecote med tomatiseret bearnaise og bønnefritter

60-90 min
4 personer

Ingredienser

4 stk entrecoter

Olie og smør til stegning

Salt og kværnet peber

 

Semi-dried cherrytomater:

300 g cherrytomater

2 tsk sukker

4 spsk olivenolie

Kværnet peber

 

Bønnefritter:

500 g frosne bønner

½ dl olivenolie

1 tsk hvidløgssalt

1 tsk seasalt

20 g friske spinatblade

 

Tomatiseret bearnaise:

3 dl creme fraiche 38%

1-2 spsk tomatkoncentrat

3 stk æggeblommer

100 g koldt smør

2-3 spsk citronsaft

1 tsk salt

½ tsk kværnet peber

½ dl friskhakket estragon

Pynt: Frisk estragon

Om råvarerne

Del cherrytomater i halve og kom dem på bagepapir i en bradepande. Drys med sukker, olivenolie og kværnet peber. Kom tomaterne i ovnen ved 125°C i 60 minutter. De kan med fordel laves dagen før. Varm en ovn op til 200°C varmluft. Kom de frosne bønner i en skål og vend dem med olivenolie, hvidløgssalt og seasalt. Kom dem på bagepapir i en bradepande og steg dem i ovnen i 40-45 minutter. Vend dem undervejs. Når bønnefritterne er tilberedte, vendes den skyllede, friske spinat i bønnerne.

Til bearnaisesaucen piskes creme fraiche 38 %, tomatkoncentrat og æggeblommer sammen i en gryde. Pisk i ca. 6 minutter. Konsistensen er først lidt tynd, men derefter piskes det tykt og samler sig igen. Pisk tern af koldt smør i saucen lidt efter lidt ved medium varme. Smag til med citronsaft, salt, kværnet peber og friskhakket estragon.

Varm 2 pander op med olie og smør. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Steg entrecoterne på hver pande, og sørg for, at der er en god stegeskorpe. Steg på begge sider i ca. 3 minutter. Krydr med salt og peber.

Anret stegte entrecoter, bønnefritter med spinat, semi-dried cherrytomater, tomatiseret bearnaise og drys med frisk estragon.

 

Energi pr. person: 4408 kJ/1050 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 16,5 g
Kulhydrat: 2,5 g

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Entrecote med bønnefritter og tomatiseret bearnaise

Del cherrytomater i halve og kom dem på bagepapir i en bradepande. Drys med sukker, olivenolie og kværnet peber. Kom tomaterne i ovnen ved 125°C i 60 minutter. De kan med fordel laves dagen før. Varm en ovn op til 200°C varmluft. Kom de frosne bønner i en skål og vend dem med olivenolie, hvidløgssalt og seasalt. Kom dem på bagepapir i en bradepande og steg dem i ovnen i 40-45 minutter. Vend dem undervejs. Når bønnefritterne er tilberedte, vendes den skyllede, friske spinat i bønnerne.

Til bearnaisesaucen piskes creme fraiche 38 %, tomatkoncentrat og æggeblommer sammen i en gryde. Pisk i ca. 6 minutter. Konsistensen er først lidt tynd, men derefter piskes det tykt og samler sig igen. Pisk tern af koldt smør i saucen lidt efter lidt ved medium varme. Smag til med citronsaft, salt, kværnet peber og friskhakket estragon.

Varm 2 pander op med olie og smør. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Steg entrecoterne på hver pande, og sørg for, at der er en god stegeskorpe. Steg på begge sider i ca. 3 minutter. Krydr med salt og peber.

Anret stegte entrecoter, bønnefritter med spinat, semi-dried cherrytomater, tomatiseret bearnaise og drys med frisk estragon.

 

Energi pr. person: 4408 kJ/1050 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 16,5 g
Kulhydrat: 2,5 g