HjemOpskrifterEntrecote med tomatiseret bearnaise og bønnefritter

Entrecote med tomatiseret bearnaise og bønnefritter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 skiver entrecote
  • olie og smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
    semi-dried cherrytomater:
    • 300 g cherrytomater
    • 2 tsk sukker
    • 4 spsk olivenolie
    • friskkværnet peber
      bønnefritter:
      • 500 g frosne grønne bønner
      • 0.5 spsk olivenolie
      • 1 tsk hvidløgssalt
      • 1 tsk havsalt
      • 20 g spinatblade
        tomatiseret bearnaise:
        • 3 dl creme fraiche 38%
        • 1- 2 spsk koncentreret tomatpuré
        • 3 æggeblommer
        • 100 g koldt smør
        • 2 spsk friskpresset citronsaft
        • 1 tsk salt
        • 0.5 friskkværnet peber
        • 0.5 dl friskhakket estragonblade

        SÅDAN GØR DU

        • 1.
          Del cherrytomater i halve og kom dem på bagepapir i en bradepande.

        • 2.
          Drys med sukker, olivenolie og kværnet peber.

        • 3.
          Kom tomaterne i ovnen ved 125°C i 60 minutter.

        • 4.
          De kan med fordel laves dagen før.

        • 5.
          Varm en ovn op til 200°C varmluft.

        • 6.
          Kom de frosne bønner i en skål og vend dem med olivenolie, hvidløgssalt og seasalt.

        • 7.
          Kom dem på bagepapir i en bradepande og steg dem i ovnen i 40-45 minutter.

        • 8.
          Vend dem undervejs.

        • 9.
          Når bønnefritterne er tilberedte, vendes den skyllede, friske spinat i bønnerne.

        • 10.
          Til bearnaisesaucen piskes creme fraiche 38 %, tomatkoncentrat og æggeblommer sammen i en gryde.

        • 11.
          Pisk i ca. 6 minutter.

        • 12.
          Konsistensen er først lidt tynd, men derefter piskes det tykt og samler sig igen.

        • 13.
          Pisk tern af koldt smør i saucen lidt efter lidt ved medium varme.

        • 14.
          Smag til med citronsaft, salt, kværnet peber og friskhakket estragon.

        • 15.
          Varm 2 pander op med olie og smør.

        • 16.
          Dup kødet tørt med køkkenrulle.

        • 17.
          Steg entrecoterne på hver pande, og sørg for, at der er en god stegeskorpe.

        • 18.
          Steg på begge sider i ca. 3 minutter.

        • 19.
          Krydr med salt og peber.

        • 20.
          Anret stegte entrecoter, bønnefritter med spinat, semi-dried cherrytomater, tomatiseret bearnaise og drys med frisk estragon.

        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        15845 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        808 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 1.1 g
        Protein: 14.9 %7.1 g
        Kulhydrat: 6 %2.8 g
        Fedt: 79.1 %17.3 g
        Alkohol: 0 %0.0 g
        ;