4 personer
4 stk entrecoter
Olie og smør til stegning
Salt og kværnet peber
Semi-dried cherrytomater:
300 g cherrytomater
2 tsk sukker
4 spsk olivenolie
Kværnet peber
Bønnefritter:
500 g frosne bønner
½ dl olivenolie
1 tsk hvidløgssalt
1 tsk seasalt
20 g friske spinatblade
Tomatiseret bearnaise:
3 dl creme fraiche 38%
1-2 spsk tomatkoncentrat
3 stk æggeblommer
100 g koldt smør
2-3 spsk citronsaft
1 tsk salt
½ tsk kværnet peber
½ dl friskhakket estragon
Pynt: Frisk estragon
Del cherrytomater i halve og kom dem på bagepapir i en bradepande. Drys med sukker, olivenolie og kværnet peber. Kom tomaterne i ovnen ved 125°C i 60 minutter. De kan med fordel laves dagen før. Varm en ovn op til 200°C varmluft. Kom de frosne bønner i en skål og vend dem med olivenolie, hvidløgssalt og seasalt. Kom dem på bagepapir i en bradepande og steg dem i ovnen i 40-45 minutter. Vend dem undervejs. Når bønnefritterne er tilberedte, vendes den skyllede, friske spinat i bønnerne.
Til bearnaisesaucen piskes creme fraiche 38 %, tomatkoncentrat og æggeblommer sammen i en gryde. Pisk i ca. 6 minutter. Konsistensen er først lidt tynd, men derefter piskes det tykt og samler sig igen. Pisk tern af koldt smør i saucen lidt efter lidt ved medium varme. Smag til med citronsaft, salt, kværnet peber og friskhakket estragon.
Varm 2 pander op med olie og smør. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Steg entrecoterne på hver pande, og sørg for, at der er en god stegeskorpe. Steg på begge sider i ca. 3 minutter. Krydr med salt og peber.
Anret stegte entrecoter, bønnefritter med spinat, semi-dried cherrytomater, tomatiseret bearnaise og drys med frisk estragon.
Energi pr. person: 4408 kJ/1050 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 16,5 g
Kulhydrat: 2,5 g