Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Tyroler-buffet
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Entrecote med marvsauce og sød kartoffelmos
Entrecote med marvsauce og sød kartoffelmos
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
25 g smør
4 entrecote
2 spsk olivenolie
2 hele hvidløg med skal
2 rosmarinkviste
salt & friskkværnet peber
marvsauce
30 g smør
100 g skalotteløg
0.5 dl mørk balsamicoeddike
3 dl rødvin
3 stilke timianblade
10 dl koncentreret oksefond
50 g koldt smør
salt & friskkværnet peber
100 g oksemarv (kan udlades)
sød kartoffelmos
400 g søde kartofler
400 g almindelige kartofler
200 g broccoli
50 g smør
1 dl mælk
0.5 tsk revet muskatnød
1 tsk salt
friskkværnet peber
pynt: frisk timian &
kruspersille
Sådan gør du
1.
Start med at tilberede marvsaucen: Varm en gryde op med smør, til det bruser.
2.
Hak skalotteløg groft og kom det i gryden.
3.
Lad det sautere i 5 minutter ved medium varme.
4.
Tilsæt mørk balsamico, og lad det koge lidt ned.
5.
Kom rødvin ved, og lad det koge lidt ned.
6.
Kom timian og oksefond i, og lad det koge i 30 minutter ved medium varme, til saucen er reduceret.
7.
Skær koldt smør i tern og tilsæt det lidt efter lidt, uden at saucen koger.
8.
Smag til med salt og peber.
9.
Skær oksemarv i tern og kom det i saucen lige inden servering.
10.
Skræl og skær søde kartofler og almindelige kartofler i grove tern.
11.
Kog kartoflerne, til de er møre.
12.
Tilsæt broccoli i mindre buketter de sidste minutter, og lad dem koge møre.
13.
Hæld vandet fra og lad grøntsagerne dampe af i gryden.
14.
Mos grøntsagerne groft og tilsæt smør og mælk.
15.
Smag til med muskatnød, salt og peber.
16.
Varm en pande op med smør, olivenolie, knuste hele hvidløg og rosmarinkviste.
17.
Steg 2 entrecoter ad gangen.
18.
Brun dem af på alle sider.
19.
Steg dem herefter ca. 2 minutter på hver side.
20.
Tag dem af panden, krydr dem med salt og peber og lad dem hvile på en tallerken indtil servering.
21.
Anret én entrecote på hver tallerken med sød kartoffelmos.
22.
Pynt med timian og persille, og servér saucen i små skåle.
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17987 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
604 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.1 g
Protein:
9.3 %
3.3 g
Kulhydrat:
34.1 %
12.1 g
Fedt:
51.2 %
8.4 g
Alkohol:
5.4 %
1.1 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;