4 personer
4 entrecoter
25 g smør
2 spsk olivenolie
2 hele hvidløg med skal
2 kviste rosmarin
Salt og kværnet peber
Marvsauce:
30 g smør
100 g skalotteløg
½ dl mørk balsamico
3 dl rødvin
3 stængler timian
1 liter kraftig oksefond
50 g koldt smør
Salt og kværnet peber
100 g oksemarv (kan udlades)
Sød kartoffelmos:
400 g søde kartofler
400 g almindelige kartofler
200 g broccoli
50 g smør
1 dl mælk
½ tsk revet muskatnød
1 tsk salt
Kværnet sort peber
Pynt: Timian og persille
Start med at tilberede marvsaucen: Varm en gryde op med smør, til det bruser. Hak skalotteløg groft og kom det i gryden. Lad det sautere i 5 minutter ved medium varme. Tilsæt mørk balsamico, og lad det koge lidt ned. Kom rødvin ved, og lad det koge lidt ned. Kom timian og oksefond i, og lad det koge i 30 minutter ved medium varme, til saucen er reduceret. Skær koldt smør i tern og tilsæt det lidt efter lidt, uden at saucen koger. Smag til med salt og peber. Skær oksemarv i tern og kom det i saucen lige inden servering.
Skræl og skær søde kartofler og almindelige kartofler i grove tern. Kog kartoflerne, til de er møre. Tilsæt broccoli i mindre buketter de sidste minutter, og lad dem koge møre. Hæld vandet fra og lad grøntsagerne dampe af i gryden. Mos grøntsagerne groft og tilsæt smør og mælk. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Varm en pande op med smør, olivenolie, knuste hele hvidløg og rosmarinkviste. Steg 2 entrecoter ad gangen. Brun dem af på alle sider. Steg dem herefter ca. 2 minutter på hver side. Tag dem af panden, krydr dem med salt og peber og lad dem hvile på en tallerken indtil servering.
Anret én entrecote på hver tallerken med sød kartoffelmos. Pynt med timian og persille, og servér saucen i små skåle.
Energi pr. person: 5033 kJ / 1198 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,5 g
Fedt: 9,0 g
Kulhydrat: 5,0 g
Alkohol: 1,0