HjemOpskrifterEntrecote med marvsauce og sød kartoffelmos

Entrecote med marvsauce og sød kartoffelmos

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 4 entrecote
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 hele hvidløg med skal
  • 2 rosmarinkviste
  • salt & friskkværnet peber
marvsauce
  • 30 g smør
  • 100 g skalotteløg
  • 0.5 dl mørk balsamicoeddike
  • 3 dl rødvin
  • 3 stilke timianblade
  • 10 dl koncentreret oksefond
  • 50 g koldt smør
  • salt & friskkværnet peber
  • 100 g oksemarv (kan udlades)
sød kartoffelmos
  • 400 g søde kartofler
  • 400 g almindelige kartofler
  • 200 g broccoli
  • 50 g smør
  • 1 dl mælk
  • 0.5 tsk revet muskatnød
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • pynt: frisk timian &
  • kruspersille

Sådan gør du

  • 1.
    Start med at tilberede marvsaucen: Varm en gryde op med smør, til det bruser.

  • 2.
    Hak skalotteløg groft og kom det i gryden.

  • 3.
    Lad det sautere i 5 minutter ved medium varme.

  • 4.
    Tilsæt mørk balsamico, og lad det koge lidt ned.

  • 5.
    Kom rødvin ved, og lad det koge lidt ned.

  • 6.
    Kom timian og oksefond i, og lad det koge i 30 minutter ved medium varme, til saucen er reduceret.

  • 7.
    Skær koldt smør i tern og tilsæt det lidt efter lidt, uden at saucen koger.

  • 8.
    Smag til med salt og peber.

  • 9.
    Skær oksemarv i tern og kom det i saucen lige inden servering.

  • 10.
    Skræl og skær søde kartofler og almindelige kartofler i grove tern.

  • 11.
    Kog kartoflerne, til de er møre.

  • 12.
    Tilsæt broccoli i mindre buketter de sidste minutter, og lad dem koge møre.

  • 13.
    Hæld vandet fra og lad grøntsagerne dampe af i gryden.

  • 14.
    Mos grøntsagerne groft og tilsæt smør og mælk.

  • 15.
    Smag til med muskatnød, salt og peber.

  • 16.
    Varm en pande op med smør, olivenolie, knuste hele hvidløg og rosmarinkviste.

  • 17.
    Steg 2 entrecoter ad gangen.

  • 18.
    Brun dem af på alle sider.

  • 19.
    Steg dem herefter ca. 2 minutter på hver side.

  • 20.
    Tag dem af panden, krydr dem med salt og peber og lad dem hvile på en tallerken indtil servering.

  • 21.
    Anret én entrecote på hver tallerken med sød kartoffelmos.

  • 22.
    Pynt med timian og persille, og servér saucen i små skåle.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17987 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
604 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 9.3 %3.3 g
Kulhydrat: 34.1 %12.1 g
Fedt: 51.2 %8.4 g
Alkohol: 5.4 %1.1 g
;