Entrecote med bourbon-peber-sauce

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Entrecote med bourbon-peber-sauce
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk. entrecote

Salt

1 tsk. hele sorte peberkorn

2 bananskalotteløg

1 spsk. smør

1 spsk. olivenolie

50 ml bourbon (eller whisky)

1 spsk. koncentreret tomatpuré

2 dl piskefløde

1 håndfuld kruspersille

Tilbehør: f.eks. grønne bønner og pommes frites

Sådan gør du

Krydr bøfferne med salt på begge sider. Knus peberkornene groft i en morter. Hak skalotteløgene fint. Varm smør og olie i en pande, og steg bøfferne ved høj varme i ca. 2 min. pr. side. Tag dem op af panden, og læg dem til side. Kom skalotteløg og peber i panden, og steg det et par minutter. Tilsæt bourbon, og lad det boble et minut, før tomatpuré og fløde tilsættes. Lad saucen tykne i et par minutter, kom så bøfferne tilbage i panden, og vend dem i saucen. Drys hakket persille over ved servering.

 

Energi pr. person: 2866KJ/685Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 14,2 g.
Kulhydrat: 1,9 g.
Fedt: 17 g.