4 personer
4 stk. entrecote
Salt
1 tsk. hele sorte peberkorn
2 bananskalotteløg
1 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
50 ml bourbon (eller whisky)
1 spsk. koncentreret tomatpuré
2 dl piskefløde
1 håndfuld kruspersille
Tilbehør: f.eks. grønne bønner og pommes frites
Krydr bøfferne med salt på begge sider. Knus peberkornene groft i en morter. Hak skalotteløgene fint. Varm smør og olie i en pande, og steg bøfferne ved høj varme i ca. 2 min. pr. side. Tag dem op af panden, og læg dem til side. Kom skalotteløg og peber i panden, og steg det et par minutter. Tilsæt bourbon, og lad det boble et minut, før tomatpuré og fløde tilsættes. Lad saucen tykne i et par minutter, kom så bøfferne tilbage i panden, og vend dem i saucen. Drys hakket persille over ved servering.
Energi pr. person: 2866KJ/685Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 14,2 g.
Kulhydrat: 1,9 g.
Fedt: 17 g.