Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Magasinet SPISETID
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Julen
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Entrecôte med balsamicoløg, svampeglace og mini hasselback-kartofler med hvidløgssmør
Entrecôte med balsamicoløg, svampeglace og mini hasselback-kartofler med hvidløgssmør
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
700 g små kartofler
50 g smør
1 fed hvidløg
2 spsk finthakket persille
salt
sort peber
Balsamicoløg
3 medium rødløg
3 spsk mørk balsamicoeddike
1 g smør
salt
sort peber
Kød og sauce
3 dl kalvefond
1 tsk frisk timian + ekstra til pynt
1 spsk mørk balsamicoeddike
25 g koldt smør i tern + ekstra til stegning
300 g blandede svampe
4 entrecote
salt
sort peber
2 spsk olivenolie
Sådan gør du
Tilberedning
1.
Vask og skrub kartoflerne.
2.
Snit tynde riller i hver kartoffel – de skal gå halvvejs igennem.
3.
Læg dem i et ovnfast fad.
4.
Smelt smør, og bland knust hvidløg og hakket persille i sammen med lidt salt og peber.
5.
Pensl kartoflerne med kryddersmørret, og bag dem ved 180 °C i 15 min.
6.
Pensl igen med smørret, og bag videre i 15 min.
7.
Gentag endnu en gang.
8.
Skræl løgene, og skær dem i halve.
9.
Læg dem i et lille ovnfast fad sammen med klatter af smørret og balsamico.
10.
Krydr med lidt salt og peber, og vend løgene i blandingen.
11.
Læg dem med skæresiden nedad, og bag dem i 20 min. ved 180 °C.
12.
Kom kalvefond i en gryde sammen med timian og balsamico, og kog fonden ind til en tredjedel.
13.
Smag til med salt og peber.
14.
Sluk for varmen, og pisk det kolde smør i.
15.
Skær svampene i halve eller i skiver, og steg dem ved hård varme på en pande med 1 spsk. olivenolie i et par minutter.
16.
Kom dem i saucen, og hold den lun.
17.
Varm resten af olien på en pande sammen med en god klat smør.
18.
Krydr bøfferne med salt og peber, og steg dem 2 min. pr. side.
19.
Servér bøfferne med de små hasselback-kartofler, balsamicoløg og svampeglace.
20.
Pynt med lidt frisk timian.
SPISETID opskrift
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10580 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
575 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.3 g
Protein:
16.3 %
5.5 g
Kulhydrat:
36.5 %
12.3 g
Fedt:
47.2 %
7.3 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;