HjemOpskrifterEntrecôte med balsamicoløg, svampeglace og mini hasselback-kartofler med hvidløgssmør

Entrecôte med balsamicoløg, svampeglace og mini hasselback-kartofler med hvidløgssmør

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 700 g små kartofler
  • 50 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk finthakket persille
  • salt
  • sort peber
Balsamicoløg
  • 3 medium rødløg
  • 3 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 g smør
  • salt
  • sort peber
Kød og sauce
  • 3 dl kalvefond
  • 1 tsk frisk timian + ekstra til pynt
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 25 g koldt smør i tern + ekstra til stegning
  • 300 g blandede svampe
  • 4 entrecote
  • salt
  • sort peber
  • 2 spsk olivenolie

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Vask og skrub kartoflerne.

  • 2.
    Snit tynde riller i hver kartoffel – de skal gå halvvejs igennem.

  • 3.
    Læg dem i et ovnfast fad.

  • 4.
    Smelt smør, og bland knust hvidløg og hakket persille i sammen med lidt salt og peber.

  • 5.
    Pensl kartoflerne med kryddersmørret, og bag dem ved 180 °C i 15 min.

  • 6.
    Pensl igen med smørret, og bag videre i 15 min.

  • 7.
    Gentag endnu en gang.

  • 8.
    Skræl løgene, og skær dem i halve.

  • 9.
    Læg dem i et lille ovnfast fad sammen med klatter af smørret og balsamico.

  • 10.
    Krydr med lidt salt og peber, og vend løgene i blandingen.

  • 11.
    Læg dem med skæresiden nedad, og bag dem i 20 min. ved 180 °C.

  • 12.
    Kom kalvefond i en gryde sammen med timian og balsamico, og kog fonden ind til en tredjedel.

  • 13.
    Smag til med salt og peber.

  • 14.
    Sluk for varmen, og pisk det kolde smør i.

  • 15.
    Skær svampene i halve eller i skiver, og steg dem ved hård varme på en pande med 1 spsk. olivenolie i et par minutter.

  • 16.
    Kom dem i saucen, og hold den lun.

  • 17.
    Varm resten af olien på en pande sammen med en god klat smør.

  • 18.
    Krydr bøfferne med salt og peber, og steg dem 2 min. pr. side.

  • 19.
    Servér bøfferne med de små hasselback-kartofler, balsamicoløg og svampeglace.

  • 20.
    Pynt med lidt frisk timian.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10580 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
575 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 16.3 %5.5 g
Kulhydrat: 36.5 %12.3 g
Fedt: 47.2 %7.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;