Dampet laks med fennikel, peberfrugter og pasta

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Dampet laks
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

450 g laks uden skind, skåret i tern
salt og kværnet peber
1 citron, usprøjtet skal

3 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg i skiver
½ chili
200 g fennikel i tynde skiver
125 rød peberfrugt i små strimler
125 gul peberfrugt i små strimler
1 pk. frisk pasta Tagliatelle 500 g
2 håndfulde frisk basilikum
50 g friskrevet parmesanost
salt og kværnet peber

Pynt: Basilikum
Tilbehør: groft brød

Sådan gør du

Skær laksen i tern 2x2 cm. Kom den i et ovnfast fad med lidt vand i bunden, krydr med salt og peber. Riv frisk citronskal over fisken. Kom folie over fadet og kom det i ovnen ved 200 grader i 12-15 min. til fiskestykkerne er faste.

Varm en stor sautepande op med olivenolie og sauter hvidløg og chili i 2 min.

Kom fennikel og peberfrugter ved og lad det simre i 6 min.

Kog pasta efter forskriften og gem lidt af pastavandet. Dræn pastaen. Vend pastaen i sautepanden med grøntsager. Vend frisk basilikum og revet parmesanost i pastaen og anret med stykker af den dampede laks.

Pynt med basilikum.

Energi pr. person: 2577 kJ / 614 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 25 %
Fedt: 35 %
Kulhydrat: 40 %