HjemOpskrifterDampet laks med fennikel, peberfrugter og pasta

Dampet laks med fennikel, peberfrugter og pasta

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt og friskkværnet peber
  • 450 g ferske laks uden skind, skåret i tern
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg i skiver
  • 0.5 rød chilipeber
  • 200 g fennikler i tynde skiver
  • 125 g rød peberfrugter i små strimler
  • 125 g gule peberfrugter i små strimler
  • 500 g (1 pakke) frisk tagliatelle
  • 2 dl frisk basilikum
  • 50 g friskrevet parmigiano reggiano
  • salt og friskkværnet peber
    pynt:
    • frisk basilikum
      tilbehør:
      • groft brød

      Sådan gør du

      • 1.
        Skær laksen i tern 2x2 cm.

      • 2.
        Kom den i et ovnfast fad med lidt vand i bunden, krydr med salt og peber.

      • 3.
        Riv frisk citronskal over fisken.

      • 4.
        Kom folie over fadet og kom det i ovnen ved 200 grader i 12-15 min. til fiskestykkerne er faste.

      • 5.
        Varm en stor sautepande op med olivenolie og sauter hvidløg og chili i 2 min.

      • 6.
        Kom fennikel og peberfrugter ved og lad det simre i 6 min.

      • 7.
        Kog pasta efter forskriften og gem lidt af pastavandet.

      • 8.
        Dræn pastaen.

      • 9.
        Vend pastaen i sautepanden med grøntsager.

      • 10.
        Vend frisk basilikum og revet parmesanost i pastaen og anret med stykker af den dampede laks.

      • 11.
        Pynt med basilikum.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      8943 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      539 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.3 g
      Protein: 27.2 %8.6 g
      Kulhydrat: 25.8 %8.2 g
      Fedt: 47 %6.9 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;