HjemOpskrifterDampet laks med fennikel, peberfrugter og pasta

Dampet laks med fennikel, peberfrugter og pasta

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt og friskkværnet peber
  • 450 g fersk laks uden skind, skåret i tern
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg i skiver
  • ½ rød chilipeber
  • 200 g fennikler i tynde skiver
  • 125 g rød peberfrugter i små strimler
  • 125 g gule peberfrugter i små strimler
  • 500 g (1 pakke) frisk tagliatelle
  • 18 g frisk basilikum
  • 50 g friskrevet parmesanost
  • salt og friskkværnet peber
pynt:
  • 18 g frisk basilikum
tilbehør:
  • groft brød

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær laksen i tern 2x2 cm.

  • 2.
    Kom den i et ovnfast fad med lidt vand i bunden, krydr med salt og peber.

  • 3.
    Riv frisk citronskal over fisken.

  • 4.
    Kom folie over fadet og kom det i ovnen ved 200 grader i 12-15 min. til fiskestykkerne er faste.

  • 5.
    Varm en stor sautepande op med olivenolie og sauter hvidløg og chili i 2 min.

  • 6.
    Kom fennikel og peberfrugter ved og lad det simre i 6 min.

  • 7.
    Kog pasta efter forskriften og gem lidt af pastavandet.

  • 8.
    Dræn pastaen.

  • 9.
    Vend pastaen i sautepanden med grøntsager.

  • 10.
    Vend frisk basilikum og revet parmesanost i pastaen og anret med stykker af den dampede laks.

  • 11.
    Pynt med basilikum.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9173 kj / 2192 kcal
Næringsindhold pr. 100g
552 kj / 132 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 26.6 %8.6 g
Kulhydrat: 26.5 %8.6 g
Fedt: 46.9 %7.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;