HjemOpskrifterDampede fladfiskeruller med grov rodfrugtmos, friskt grønt og urter

Dampede fladfiskeruller med grov rodfrugtmos, friskt grønt og urter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 450 g rødspættefileter (eller anden fladfisk)
  • 2 dl vand
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl opblandet koncentreret fiskefond
Rodfrugtmos
  • 2 søde kartofler
  • 300 g knoldselleri
  • 200 g kartofler
  • 20 g smør
  • 1 dl mælk
  • 1 dl persille (hakket)
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
Grønt
  • 2 små rødbeder (evt. gule beder eller bolsjebeder)
  • 2 gulerødder
  • 50 g porrer
  • 1 citron
  • 1 dl frisk timian
  • 1 dl frisk dildkvist
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

  • 1.
    Skræl og skær søde kartofler, knoldselleri og kartofler i tern.

  • 2.
    Kog kartofler og selleri i saltet vand, indtil de er møre.

  • 3.
    Brug en kartoffelmoser og tilsæt smør, mælk, persille, salt og friskkværnet sort peber.

  • 4.
    Mos, indtil du har en grov kartoffelmos.

  • 5.
    Rul fiskefileterne i roulader, og brug en tandstik til at ”lukke” dem.

  • 6.
    Drys med salt og friskkværnet sort peber.

  • 7.
    Læg i et ovnfast fad, og hæld vand, fiskefond og hvidvin i bunden.

  • 8.
    Tilbered i en forvarmet ovn cirka 10-15 minutter ved 160 grader.

  • 9.
    Skær beder, gulerødder og porrer i fine strimler.

  • 10.
    Bland med citron, timian, salt og friskkværnet sort peber.

  • 11.
    Anret grov rodfrugtmos, fladfiskeruller og grønt på tallerkner.

  • 12.
    Pynt med citronbåde, lidt ekstra timian, dild og servér straks!.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7872 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
273 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 34.8 %5.6 g
Kulhydrat: 45.7 %7.4 g
Fedt: 12.3 %0.9 g
Alkohol: 7.2 %0.7 g
;