HjemOpskrifterCulottesteg med cajun rub og spicy grillet majs

Culottesteg med cajun rub og spicy grillet majs

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 oksecuvette
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • salt og peber
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 majskolber
Kryddersmør:
  • 100 g smør (blødt)
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 fed hvidløg
  • 0.5 tsk røget paprika
  • 1 tsk chiliflage
  • 1 limeskal (usprøjtet)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • 1.
    Tag culottestegen ud af køleskabet en time før, den skal tilberedes.

  • 2.
    Rids fedtet med en skarp kniv.

  • 3.
    Bland paprika med oregano, spidskommen, godt med salt og peber og knust eller revet hvidløg.

  • 4.
    Rør det sammen med 2 spsk. olivenolie, og gnid blandingen ind i kødet.

  • 5.
    Grill kødet ved indirekte varme i 30-40 min., til det har en kernetemperatur på 56 °C for rosastegt kød.

  • 6.
    Lad kødet trække i 10 min., før det skæres ud i skiver.

  • 7.
    Træk bladene tilbage på majsene, og bind dem sammen bag kolben, eller tag dem helt af.

  • 8.
    Grill majsene i 20 min. i alt – vend dem flere gange undervejs.

  • 9.
    Rør smør sammen med finthakket koriander, knust eller revet hvidløg, røget paprika, chiliflager, limeskal og lidt salt og peber, og kom kryddersmørret på de færdige majskolber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
20388 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
842 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 23.7 %11.8 g
Kulhydrat: 18.9 %9.4 g
Fedt: 57.4 %13.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;