HjemOpskrifterCulottesteg med cajun rub og spicy grillet majs
Culottesteg med cajun rub og spicy grillet majs
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
1 oksecuvette
1 tsk paprika
1 tsk tørret oregano
1 tsk stødt spidskommen
salt og peber
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
4 majskolber
Kryddersmør:
100 g smør (blødt)
1 håndfuld frisk koriander
1 fed hvidløg
0.5 tsk røget paprika
1 tsk chiliflage
1 limeskal (usprøjtet)
salt og peber
Sådan gør du
1.
Tag culottestegen ud af køleskabet en time før, den skal tilberedes.
2.
Rids fedtet med en skarp kniv.
3.
Bland paprika med oregano, spidskommen, godt med salt og peber og knust eller revet hvidløg.
4.
Rør det sammen med 2 spsk. olivenolie, og gnid blandingen ind i kødet.
5.
Grill kødet ved indirekte varme i 30-40 min., til det har en kernetemperatur på 56 °C for rosastegt kød.
6.
Lad kødet trække i 10 min., før det skæres ud i skiver.
7.
Træk bladene tilbage på majsene, og bind dem sammen bag kolben, eller tag dem helt af.
8.
Grill majsene i 20 min. i alt – vend dem flere gange undervejs.
9.
Rør smør sammen med finthakket koriander, knust eller revet hvidløg, røget paprika, chiliflager, limeskal og lidt salt og peber, og kom kryddersmørret på de færdige majskolber.