HjemOpskrifterCrostini med aioli og frisk rejesalat

Crostini med aioli og frisk rejesalat

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 fed hvidløg
  • ½ flute
  • ½ fennikel
  • 2 tomater
  • 230 g rejer
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 1 dl aioli
  • 1 dl friske basilikumblade

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær brødet i skiver, og rist det sprødt i ovn eller brødrister.

  • 2.
    Gnid det på den ene side med et overskåret fed hvidløg.

  • 3.
    Skær fennikel i meget tynde strimler, og skær tomater i tern.

  • 4.
    Hak halvdelen af basilikum, og gem resten til pynt.

  • 5.
    Bland fennikel, tomat og hakket basilikum med rejer, citronsaft- og skal, 2 spsk. olivenolie og lidt salt og peber.

  • 6.
    Smør brødene med aioli, og kom rejesalaten oven på.

  • 7.
    Pynt med basilikumblade.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3401 kj / 813 kcal
Næringsindhold pr. 100g
429 kj / 103 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 24.5 %6.2 g
Kulhydrat: 25.4 %6.4 g
Fedt: 50.1 %5.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;