HjemOpskrifterCremet kål- og kartoffelsuppe med græskar og pesto

Cremet kål- og kartoffelsuppe med græskar og pesto

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 400 g kartofler
  • 0.5 butternut squash (ca. 500 g)
  • 1 løg
  • 400 g hvidkål
  • 250 g savojkål
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 1.5 liter grøntsags- eller hønsefond
  • 1 glas basilikumpesto

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl kartofler og butternut squash, og skær dem i tern.

  • 2.
    Skær løg i små tern.

  • 3.
    Skær hvidkål og Savoykål i grove strimler.

  • 4.
    Varm olien i en gryde, og svits de to slags kål, til de begynder at tage farve.

  • 5.
    Tag ca. halvdelen af kålen op af gryden og læg til side.

  • 6.
    Kom kartofler, løg og butternut squash ned i gryden til resten af kålen, og steg videre et par minutter.

  • 7.
    Krydr med salt og peber, hæld fond ved, og lad suppen simre i 20 min. til kartofler og græskar er møre.

  • 8.
    Tag ca. en tredjedel af suppen og fyld op i en skål, og blend det med en stavblender, så det bliver cremet.

  • 9.
    Kom det tilbage i gryden, og kom resten af kålen i.

  • 10.
    Lad suppen simre i 5 min. mere, og smag til med salt.

  • 11.
    Servér med pesto.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16532 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
505 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 29.2 %8.7 g
Kulhydrat: 45.6 %13.5 g
Fedt: 25.2 %3.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;