Cremet kål- og kartoffelsuppe med græskar og pesto

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Cremet kål- og kartoffelsuppe med græskar og pesto
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g kartofler

½ butternut squash (ca. 500 g)

1 løg

400 g hvidkål

250 g Savoykål

1 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

1 ½ l grøntsags- eller hønsefond

1 glas grøn pesto

Sådan gør du

Skræl kartofler og butternut squash, og skær dem i tern. Skær løg i små tern. Skær hvidkål og Savoykål i grove strimler. Varm olien i en gryde, og svits de to slags kål, til de begynder at tage farve. Tag ca. halvdelen af kålen op af gryden og læg til side. Kom kartofler, løg og butternut squash ned i gryden til resten af kålen, og steg videre et par minutter. Krydr med salt og peber, hæld fond ved, og lad suppen simre i 20 min. til kartofler og græskar er møre. Tag ca. en tredjedel af suppen og fyld op i en skål, og blend det med en stavblender, så det bliver cremet. Kom det tilbage i gryden, og kom resten af kålen i. Lad suppen simre i 5 min. mere, og smag til med salt. Servér med pesto.

 

Energi pr. person: 1200KJ/287Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 0,9 g. 
Kulhydrat: 3,9 g. 
Fedt: 2,3 g